Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
29. září 2022 18:12
Čas čtení 1:09

Muži v kostýmu Barneyho z Barney a přátelé bylo vyhrožováno smrtí. Dokument I Love You, You Hate Me odhaluje temnou stranu lidství

Kategorie:
Filmy a Seriály
Uložit Uložené
Muži v kostýmu Barneyho z Barney a přátelé bylo vyhrožováno smrtí. Dokument I Love You, You Hate Me odhaluje temnou stranu lidství
Zdroj: ChelloZone

Inkluze, pochopení, láska. Na těchto základech byla postaven seriál Barney a přátelé z roku 1992, v němž fialový dinosaurus učil děti být dobrými lidmi a přáteli bez ohledu na to, jak vypadají nebo kým jsou. Někteří Američané to však nesli těžko.

Pozadí dětského seriálu Barney a přátelé z roku 1992 nebylo tak růžové a nevinné, jak by se možná mohlo zdát. Nový dokument z produkce společnosti Peacock přibližuje osudy tvůrců pořadu pro děti, který je měl naučit vzájemnému pochopení a tomu, že inkluze není špatná věc. Jak je vidět již z traileru, Bobu Westovi, nositeli kostýmu fialového dinosaura, bylo například vyhrožováno smrtí. Informuje Variety.

23. září 2022 11:06 Čas čtení 1:01 VIDEO: Selena Gomez zveřejnila první teaser ke svému dokumentu My Mind And Me VIDEO: Selena Gomez zveřejnila první teaser ke svému dokumentu My Mind And Me

Mírumilovná myšlenka plná lásky může také zažehnout jiskru nenávisti. O tom se přesvědčili lidé, kteří stáli za zrodem přátelského fialového dinosaura, jenž trávil čas s americkými dětmi, zpíval si s nimi písničky a učil je o morálních cnostech. Dokument I Love You, You Hate Me prozrazuje, že po skončení natáčení se někteří z nich museli bát i o své životy.

Ve snímku vystupuje Bill Nye the Science Guy, Al Roker z NBC a další zajímavé veřejně známé osoby, které doplňují svědectví o tom, jak se veřejnost spikla proti hodnotám, které seriál nesl. „Byli násilničtí a nadávali, přáli mi rozpad rodiny a smrt. Psali mi, že mě najdou a že mě zabijí,“ svěřil se v úvodním traileru k dokumentu West.

Podobné tendence zaregistrovali ale i další vystupující, kteří se stali součástí dvoudílného dokumentárního projektu. Promluvila zde například Sheryl Leach, která v roce 1992 stála u úplného zrodu seriálu společně s Kathy Parker a Dennisem DeShazerem. Snímek bude mít premiéru 12. října.

27. září 2022 11:00 Čas čtení 5:15 Dětství v prostředí plném drog, násilí i prostituce. Toto jsou celebrity, které vyrůstaly v chudobě Dětství v prostředí plném drog, násilí i prostituce. Toto jsou celebrity, které vyrůstaly v chudobě

Sám režisér dokumentárního seriálu řekl, že Barneyho zpočátku neměl rád, ale jeho nesnášenlivost se změnila, když začal mít vlastní děti. „Barney se objevil v televizi, když mi bylo pouhých 10 let, a já jsem mu samozřejmě nerozuměl. Jako teenager jsem k jedněm narozeninám požádal tetu, aby mi vyrobila kostým Barneyho, abychom ho mohli s kamarády zmlátit před kamerou,“ uvedl Tommy Avallone v prohlášení, o kterém informuje Collider.

Domů
Sdílet
Diskuse