Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
3. října 2022 21:18
Čas čtení 0:35

Rusové postrádají 1,5 milionu zimních vojenských uniforem. Nechápu, kam se poděly, uvedl poslanec

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Rusové postrádají 1,5 milionu zimních vojenských uniforem. Nechápu, kam se poděly, uvedl poslanec
Zdroj: Getty Images/Konstantin Zavrazhin

„Pořád nedovedu pochopit, kde skončilo 1,5 milionu uniforem, které byly uloženy na personálních příjmových místech. Všechny tyto věci tam byly, kam zmizely? Nikdo mi to nedokáže vůbec nikde a nijak vysvětlit,“ rozčiluje se poslanec.

Ruský poslanec Andrej Gurulev uvedl, že se ztratilo 1,5 milionu kusů vojenských uniforem. Informoval o tom server Novaja Gazeta Europe. „Pořád nedovedu pochopit, kde skončilo 1,5 milionu uniforem, které byly uloženy na personálních příjmových místech. Všechny tyto věci tam byly, kam zmizely? Nikdo mi to nedokáže vůbec nikde a nijak vysvětlit,“ rozčiloval se.

Podle Guruleva je třeba místa pro příjem personálu vybavit už teď do budoucna, aby mohla snadno přijímat lidi. „Musíme si klást konkrétní otázky: kam to šlo, kde to je teď a jak se stalo, že naši odvedenci nemohou dostat uniformu,“ uzavřel generálporučík.

Částečná mobilizace

Ruský prezident Vladimir Putin dne 21. září podepsal dekret o „částečné mobilizaci“ v Rusku. V textu dekretu je mobilizace nazvána „částečnou“, nicméně nejsou stanoveny žádné specifikace (územní nebo kategorické).

„Podle tohoto textu může být odveden kdokoli, s výjimkou zaměstnanců obranných podniků, kteří dostanou výjimku na dobu výkonu práce,“ poznamenala tehdy politoložka Jekatěrina Šulmanova.

Domů
Sdílet
Diskuse