Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
4. října 2022 20:22
Čas čtení 1:17

VIDEO: K protestům v Íránu se přidávají studentky. Odhazují hidžáby a ukazují vztyčené prostředníčky

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: K protestům v Íránu se přidávají studentky. Odhazují hidžáby a ukazují vztyčené prostředníčky
Zdroj: Social Networks/Zuma Press/Profimedia

Po smrti dvaadvacetileté Mahsy Amini se Írán zmítá v protestech. Do nich se nyní zapojily také studentky, které svou nespokojenost ukazují odhazováním hidžábů i vztyčenými prostředníčky.

Íránem v polovině září otřásla smrt dvaadvacetileté Mashy Amini, která zemřela krátce po zásahu „morální policie“. Ta ji zadržela, neboť podle ní neměla správně nasazený hidžáb. Kvůli incidentu vyrazily tisíce Íránců do ulic a nyní se do protestů zapojily také studentky. Na školních dvorech odhazují hidžáby a na fotky ajatolláhů Chameního a Chomejního ukazují prostředníčky, píší BBC a uživatelé Twitteru.

30. září 2022 14:30 Čas čtení 7:57 Protesty v Íránu: Po smrti 22leté Mahsy Amini vyrazily tisíce lidí do ulice. Podle odborníka nelze očekávat výraznou změnu režimu Protesty v Íránu: Po smrti 22leté Mahsy Amini vyrazily tisíce lidí do ulice. Podle odborníka nelze očekávat výraznou změnu režimu

O smrti Mahsy Amini jsme tě informovali v rozsáhlém článku. Do protestů, které zmítají celým Íránem, se nyní zapojují také studentky. 

Protestů se účastní školačky z mnoha íránských měst. Svůj nesouhlas se současnou vládou vyjadřují dívky v Karaji, Teheránu či v severozápadních městech Sakéz a Sanandaj. „Nechceme islámskou republiku,“ skandují dívky v ulicích i ve školách. 

Domů
Sdílet
Diskuse