Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2022 9:27
Čas čtení 0:47
Radim Šlechta

Začíná festival Designblok. Na toto se můžeš těšit

Začíná festival Designblok. Na toto se můžeš těšit
Zdroj: Designblok/propagační materiál
NEWS ČESKÝ DESIGN ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Svátek designu začíná.

Čtvrtý ročník známého festivalu Designblok začíná. Uvidíš na něm 178 vystavujících, práce talentovaných studentů i přehlídku porcelánu. Designblok kromě toho nabídne i výstavu současného ukrajinského designu. Do 8. října budeš moci navštívit řadu výstav, přednášek a diskusí na téma les, které letošní ročník festivalu rámuje.

Doporučeno
Akce v Praze: Vyraz na koncert Three Days Grace, temného rappera Night Lovella či talentovaného Deana Lewise Akce v Praze: Vyraz na koncert Three Days Grace, temného rappera Night Lovella či talentovaného Deana Lewise 3. října 2022 16:30

Během letošního ročníku známého Designbloku si budeš moci opět prohlídnout řadu zajímavých děl českých i zahraničních umělců. Centrální Designérii najdeš v prostorách bývalého kláštera sv. Gabriela v sousedství zahrady Kinských na Smíchově. V „Gabriel Loci“ se výstavy rozdělí do Superstudia a Openstudia. První budou zaměřené na práci firem, druhé na konkrétní umělce.

V prostorách uměleckoprůmyslového muzea zase najdeš současný český porcelán nebo výstavu Rodinné stříbro, která ukáže příběhy záchrany prastarých továren a nových českých značek. V letošním ročníku se kromě toho objeví i speciální výstava Sláva Ukrajině, kde svá díla odprezentují někteří ukrajinští designéři a designérky.

„Designblok, Prague International Design Festival je největší výběrová přehlídka designu a módy ve střední Evropě. Byl založen v roce 1999 a každý rok prezentuje novinky designérů a výrobců s důrazem na český design a tvorbu z regionů střední Evropy,“ uvádí na webu pořadatelé. Veškeré podrobnosti o výstavách a detailní program doprovodných přednášek najdeš právě na stránkách festivalu.

Zpět
Sdílet
Diskuse