Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
6. října 2022 13:31
Čas čtení 0:57

Velma ze seriálu Scooby Doo je lesba. Tvůrci po letech dohadů konečně přiznali její orientaci

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Velma ze seriálu Scooby Doo je lesba. Tvůrci po letech dohadů konečně přiznali její orientaci
Zdroj: Warner Bros.

Nový film Trick or Treat Scooby-Doo! se na HBO Max objeví 16. října. První ukázky po letech dohadů potvrzují orientaci jedné z hlavních postav.

Podle ukázek z nového animovaného filmu Trick or Treat Scooby-Doo tvůrci po letech dohadů konečně potvrdili, že jedna z hlavních postav, Velma Dinkley, je lesba. Myslí si to fanoušci, kteří ukázky začali šířit na sociálních sítích. Sexuální orientaci této postavy už dříve potvrdili někteří z tvůrců. Napsal o tom server Variety.

Potvrzení dlouhodobých spekulací 

Ukázky z filmu, v nichž se Velma setká s ženskou postavou, kostýmní návrhářkou Coco Diablo, se začaly šířit po sociálních sítích. Někteří fanoušci a fanynky se tak domnívají, že spekulace ohledně Velminy orientace, které panovaly po celá desetiletí, jsou nyní potvrzeny i oficiálně.

Autor prvních hraných filmů z let 2001 a 2004 James Gunn o její lesbické orientaci hovořil již dříve. „V mém původním scénáři se Velma otevřeně hlásila k lesbické orientaci. Ale studio to stále měnilo. Výsledek byl nejdřív nejednoznačný, v konečné verzi měla Velma přítele,“ okomentoval v roce 2020 své dřívější snahy. 

18. března 2024 14:01 Čas čtení 7:35 „Jsme odlišní a to je naprosto v pořádku.“ Noro a Jakub jsou otcové čtyřleté Emy „Jsme odlišní a to je naprosto v pořádku.“ Noro a Jakub jsou otcové čtyřleté Emy

Podobně se vyjádřil také Tony Cervone, producent seriálu Scooby Doo: Záhady s.r.o. V roce 2020 na Instagramu zveřejnil příspěvek, na kterém je postava Velmy společně s duhovou vlajkou. „Já samozřejmě nereprezentuji každou verzi postavy Velmy, ale reprezentuji tuto. Před deseti lety jsme dali najevo své záměry tak jasně, jak jen to šlo. Většina fanoušků to pochopila. Těm, kteří ne, navrhuji, abyste se dívali pozorněji,“ napsal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tony Cervone (@tonycervone)

Domů
Sdílet
Diskuse