Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
6. října 2022 16:06
Čas čtení 0:52

Nová multifunkční hala v Brně bude stát 4 444 444 444,44 koruny

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Nová multifunkční hala v Brně bude stát 4 444 444 444,44 koruny
Zdroj: město Brno/propagační materiál

Stavbu arény v areálu výstaviště zajistí firma Hochtief CZ, která podala cenovou nabídku 4 444 444 444,44 koruny.

V Brně vznikne nová multifunkční hala, o jejíž výstavbu se postará společnost Hochtief CZ. Ta veřejnou zakázku, o kterou se ucházely čtyři subjekty, vyhrála s cenovou nabídkou 4 444 444 444,44 koruny. Kdy a jestli vůbec aréna vznikne, zatím není jisté, uvádí ČT.

6. října 2022 6:00 Čas čtení 7:19 Příspěvky na energie v řádech desítek tisíc nebo zastropované ceny pohonných hmot. Takto řeší krizi další evropské státy Příspěvky na energie v řádech desítek tisíc nebo zastropované ceny pohonných hmot. Takto řeší krizi další evropské státy

Veřejnou zakázku na výstavbu haly vypsalo Brno spolu s Brněnskými komunikacemi, Teplárnami Brno a společností Arena Brno. Předpokládaná cena zakázky byla 3,7 až 4 miliardy korun bez DPH. Brno vybíralo zhotovitele ze čtyř zájemců. Výherní nabídku podala společnost Hochtief CZ, která uvedla, že halu vystaví za 4 444 444 444,44 koruny bez DPH.

Zakázka počítá nejen s výstavbou samotné haly, ale také s parkovištěm, komunikací a inženýrskými sítěmi. 

Kdy začnou stavební práce a jestli vůbec, však zatím není jisté. „Staveniště bude předáno a stavební práce zahájeny až na základě výzvy města Brna, případná časová prodleva neznamená pro zadavatele žádné další finanční náklady. Od smlouvy je také možné odstoupit nebo ji vypovědět v případě, že Evropská komise neschválí veřejnou podporu či nebude zajištěno financování výstavby,“ řekl radní města Brna Petr Kratochvíl.

Zpět
Sdílet
Diskuse