Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
7. října 2022 19:52
Čas čtení 0:47

Biden uvedl, že světu od Ruska hrozí nukleární armagedon, který od kubánské krize nezažil

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Biden uvedl, že světu od Ruska hrozí nukleární armagedon, který od kubánské krize nezažil
Zdroj: TASR/AP

Během svého projevu minulý pátek prezident Putin prohlásil, že Spojené státy vytvořily precedens použitím jaderných zbraní proti Japonsku na konci druhé světové války. Putin také pohrozil, že k ochraně ruského území použije všechny dostupné prostředky.

Podle amerického prezidenta Joea Bidena je riziko jaderného konfliktu nejvyšší od kubánské krize v roce 1962. Biden uvedl, že ruský prezident Vladimir Putin nežertoval, když mluvil o použití taktických jaderných zbraní po neúspěšných operacích na Ukrajině. Informoval o tom server BBC

Biden dodal, že USA se snaží přijít na to, jakým způsobem by se Putin mohl z války dostat.

USA a EU již dříve uvedly, že Putinovo jaderné vyhrožování je třeba brát vážně. Poradce pro národní bezpečnost USA Jake Sullivan však minulý týden uvedl, že navzdory jaderným narážkám Moskvy nezaznamenaly USA žádné známky toho, že by se Rusko chystalo bezprostředně použít jadernou zbraň.

Biden varuje před armagedonem

Již několik měsíců američtí představitelé varují, že by se Rusko mohlo uchýlit k použití zbraní hromadného ničení, pokud utrpí neúspěchy na bojišti. „Poprvé od kubánské krize máme přímou hrozbu použití jaderných zbraní, pokud by skutečně věci pokračovaly v nastoupené cestě,“ řekl Biden. „Od Kennedyho a kubánské krize jsme ještě nečelili vyhlídce na armagedon,“ dodal.

19. dubna 2024 15:00 Čas čtení 7:14 Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD

Během svého projevu minulý pátek prezident Putin prohlásil, že Spojené státy vytvořily precedens, a to použitím jaderných zbraní proti Japonsku na konci druhé světové války. Putin také pohrozil, že k ochraně ruského území použije všechny dostupné prostředky. 

Domů
Sdílet
Diskuse