Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer TASR
8. října 2022 18:18
Čas čtení 0:48

Ruská armáda má nového velitele „speciální operace“ na Ukrajině. Sergej Surovikin dosud vedl ofenzívu na jihu Ukrajiny

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ruská armáda má nového velitele „speciální operace“ na Ukrajině. Sergej Surovikin dosud vedl ofenzívu na jihu Ukrajiny
Zdroj: Ozbrojené síly Ruské federace

Jedná se vůbec o první případ, kdy dostaly všechny ruské síly na Ukrajině společného velitele.

Ruské ministerstvo obrany jmenovalo generála Sergeje Surovikina hlavním velitelem vojsk „speciální vojenské operace“ na Ukrajině. Jedná se vůbec o první případ, kdy dostaly všechny ruské síly na Ukrajině společného velitele. Surovikin od léta velel ruským jednotkám na jihu Ukrajiny. Informuje o tom TASR.

55letý generál absolvoval výcvik v rámci jednotek specnaz a sloužil také v sovětsko-afghánské válce. Má za sebou velitelské zkušenosti ze Sýrie, dříve byl nasazen i v Čečensku a Tádžikistánu. Od roku 2017 byl velitelem Vzdušně-kosmických sil Ruské federace.


Kyjiv v rámci protiofenzivy získal v posledních týdnech zpět tisíce čtverečních kilometrů území. Ruské síly byly vytlačeny z většiny území Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny. Musely ustoupit také v Chersonské oblasti na jihu země a přišly o strategické město Lyman v Doněcké oblasti.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

V pátek ruské ministerstvo obrany odvolalo velitele východního vojenského okruhu, generálplukovníka Alexandra Čajka vystřídal generálporučík Rustam Muradov. Odchod Čajka je zatím posledním ze série odvolání nejvyšších armádních představitelů, kterým předcházela série porážek a ponížení ve válce na Ukrajině.

Domů
Sdílet
Diskuse