Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
11. října 2022 18:44
Čas čtení 1:11

Navalnyj je znovu na samotce, odmítl umýt plot

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Navalnyj je znovu na samotce, odmítl umýt plot
Zdroj: TASR/AP

Ruský opoziční politik je na samotce už pošesté.

Odsouzeného ruského opozičního politika a kritika Kremlu Alexeje Navalného už pošesté poslali na samotku, tentokrát na čtrnáct dní. Prostřednictvím svých spolupracovníků to Navalnyj oznámil v úterý na sociálních sítích. Důvod pro udělení nejnovějšího trestu je opět poměrně zvláštní.

Navalnyj: Na šest metrů čtverečních už jsem si zvykl

Navalnyj na sociálních sítích uvedl, že nedávno strávil na samotce dvanáct dní a nyní tam míří znovu, tentokrát na celé dva týdny. Důvodem je to, že odmítl umývat plot. „Pochopil bych natírání plotu. To by byla zábava a cítil bych se jako Tom Sawyer. Ale mytí plotu je podle mého názoru nesmysl,“uvedl.

Navalnyj doplnil, že na šest metrů čtverečních jen s hrnkem a knihou už si zvykl. „Nechápu lidi, kteří k plnohodnotnému životu potřebují i jiné věci,“ napsal. Jeho tým na sociálních sítích doplnil, že Navalnyj skoro neopustil samotku od poloviny srpna. Důvody, kvůli kterým kritika Kremlu na samotku posílají, bývají různé.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Poprvé se do izolace dostal za porušení pravidel nošení uniformy, když si v dílně rozepínal vrchní knoflík vězeňského kabátce, který mu byl malý. Jindy porušil pravidla tím, že šel po chodbě, aniž by měl ruce za zády. Na samotku zamířil i poté, co se nesprávně představil. 

Navalnyj si odpykává trest 11,5 roku za porušení podmínek podmíněného trestu, finanční podvod a pohrdání soudem. Nachází se v trestanecké kolonii č. 6 ve Vladimirské oblasti ležící ve středu evropské části Ruska, zhruba 200 kilometrů východně od Moskvy. Za opakované porušování řádu byl klasifikován jako recidivista. 

Domů
Sdílet
Diskuse