Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
12. října 2022 21:19
Čas čtení 0:59

Zdravotní sestra z Británie podle obvinění zavraždila 7 novorozeňat

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Zdravotní sestra z Británie podle obvinění zavraždila 7 novorozeňat
Zdroj: University of Chester

Vraždy vypovídají o tom, že se jich dopustil někdo znalý medicíny.

Zdravotní sestra podle obvinění zavraždila sedm dětí. O vraždu deseti dalších se pokusila. Podle svých slov ale vinu necítí. Žalobci upozorňují na zvláštní souvislost mezi časy úmrtí a dny, kdy měla sestra směny. U policie byla zatím na třech výsleších a formálně byla obviněna v roce 2020. Informuje o tom Washington Post.

Dvaatřicetiletá zdravotní sestra Lucy Letby podle obvinění zavraždila sedm novorozeňat. Kauza úmrtí dětí se táhla již od roku 2015. Podle žalobce její přítomnost prostupovala nemocnicí od začátku umírání dětí. Sama Letby svou vinu odmítá.

Letby měla dětem aplikovat injekce se vzduchem

„Děti, které byly naprosto zdravé, najednou začaly umírat. Někdy se jednalo o děti, které byly nemocné, ale jejich stav se později zlepšil,“ řekl žalobce. Tyto matoucí skutečnosti vedly vyšetřovatele a zaměstnance nemocnice Countess of Chester k podezření, že za jejich smrtí stojí „travič dětí“.

Letby měla podle obvinění aplikovat novorozeňatům injekce se vzduchem a dávat jim inzulín. Některé děti se lékařům podařilo zachránit, když včas zachytili náhlý pokles cukru v krvi. Lékaři objevili u dítěte s označením „Child A“ náhlé zvláštní zabarvení kůže, které pravděpodobně způsobila aplikace vzduchu do krve. Tím pojali podezření, že čin musel spáchat někdo, kdo věděl, že způsobí vážnou zdravotní ujmu nebo smrt.

18. dubna 2024 17:43 Čas čtení 1:52 Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím

Žalobci naráží i na to, že podobné případy proběhly, když měla Letby noční směnu. Když pak byla přesunuta na ranní, případy začaly probíhat v jinou denní dobu. Nemocnice bude podle vyjádření pro Washington Post respektovat soudní proces a jeho výsledky s ohledem na pozůstalé po obětech vražd.

Domů
Sdílet
Diskuse