Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
13. října 2022 8:00
Čas čtení 1:07

Letná patří mezi nejlepší čtvrti na světě. Přečti si, na jaké místo ji zařadil magazín TimeOut

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Letná patří mezi nejlepší čtvrti na světě. Přečti si, na jaké místo ji zařadil magazín TimeOut
Zdroj: Prague City Tourism

Podívej se, které další čtvrti se do žebříčku dostaly.

Pražská čtvrť Letná je podle magazínu TimeOut 31. nejvíc cool městskou čtvrtí na světě. Lidé na Letné podle průzkumu oceňují zejména lokálního ducha díky mnoha restauracím a nezávislým obchodům. První místo získala čtvrť Colonia Americana v Mexiku.

Čtvrť s mnoha možnostmi

„Přestože je to přes Vltavu jen kousek k hustě zaplněnému prostoru pražského Starého Města, Letná nabízí skvělý kontrast, a to zejména díky velkému množství otevřeného prostoru,“shrnula redakce v hodnocení. Připomíná, že Letná byla v roce 1989 místem, kde se statisíce Pražanů tiskly k sobě, aby pomohly ukončit totalitní režim. „Dnes tu lidé za letních večerů sportují, piknikují nebo zamíří na skleničku na Letnou s pohádkovým výhledem na Staré Město,“ vypočítávají autoři výhody Letné.

Hodnocení dále uvádí, že Letná je spolu s Holešovicemi a Bubny součástí ART DISTRICT 7, který pojímá řadu míst, jež stojí za návštěvu. Jde například o Národní technické muzeum, Letenský zámeček, Národní galerii nebo Veletržní palác. Podle TimeOut se Letná ze všech pražských čtvrtí vrátila nejvíce před koronavirovou pandemii, o čemž svědčí množství místních podniků. 

Deset nejlepších čtvrtí na světě podle magazínu TimeOut:

PořadíČtvrťMěsto a země
1.Colonia AmericanaGuadalajara, Mexiko
2.Cais do SodréLisabon, Portugalsko
3.Wat Bo VillageSiem Reap, Kambodža 
4.RidgewoodNew York City, USA
5.Mile EndMontreal, Kanada
6.Barrio LoganSan Diego, USA
7.ShimokitazawaTokio, Japonsko 
8.CliftonvilleMargate, Spojené království 
9.Barrio YungaySantiago, Chile
10.Cours JulienMarseille, Francie

TimeOut sestavil žebříček na základě odpovědí od dvaceti tisíc obyvatel i odborníků. Do žebříčku magazínu se Praha nedostala poprvé. Letos v červenci se metropole podle jeho průzkumu stala 6. nejlepším městem na světě. Vedlo se jí i v anketě o nejkrásnější města, kde skončila třetí. 

Domů
Sdílet
Diskuse