Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
13. října 2022 18:30
Čas čtení 0:52

Skupina Queen vydala ztracenou píseň. Nazpíval ji Freddie Mercury před více než 30 lety

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Skupina Queen vydala ztracenou píseň. Nazpíval ji Freddie Mercury před více než 30 lety
Zdroj: WireImage/Steve Jennings

Nahrávka vznikla v roce 1988 během natáčení alba The Miracle.

Píseň Face It Alone nahrála skupina Queen v roce 1988 během natáčení třináctého alba s názvem The Miracle. Na desku se ale nedostala a upadla v zapomnění, píše server SkyNews. Až doteď. Fanoušci britské kapely si tak nyní připomenou hlas zesnulého frontmana Freddieho Mercuryho po více než 30 letech.

Produkční a archivní tým skupiny Queen objevil song během příprav reedice alba, která bude obsahovat i některé rozhovory kapely ze studia v Londýně a ze švýcarského Montreux. „Našli jsme malý Freddieho klenot, na který jsme tak trochu zapomněli. Je to úžasné. Byl to skutečný objev,“ popsal v červnu bubeník Roger Taylor stanici Smooth Radio nahrávku.

11. října 2022 21:30 Čas čtení 4:24 Recenze: Kendrick Lamar v Praze vyprávěl příběhy beze slov a ukázal, jak má vypadat moderní rapová show Recenze: Kendrick Lamar v Praze vyprávěl příběhy beze slov a ukázal, jak má vypadat moderní rapová show

Bude to první „nový“ singl rockové skupiny s Mercurym, který vyjde po více než osmi letech a naváže na album Queen Forever z roku 2014, jež taktéž obsahovalo dosud neslyšené skladby se zpěvákem. 

„Jsem šťastný, že se našemu týmu podařilo tuto skladbu najít. Po všech těch letech je skvělé slyšet nás všechny čtyři. Pracovat ve studiu na skvělém nápadu na píseň, který se nikdy nepodařilo dotáhnout do konce... až teď,“ řekl kytarista kapely Brian May.

Skupina Queen, kterou tvořili Freddie Mercury, May, Roger Taylor a John Deacon, vznikla v roce 1970 a stala se jednou z nejprodávanějších hudebních skupin na světě. Mercury zemřel na komplikace spojené s AIDS v roce 1991 ve věku 45 let.

Domů
Sdílet
Diskuse