Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
13. října 2022 19:32
Čas čtení 0:54

Potvrzeno! UFC šampion Jiří Procházka se znovu pobije s Gloverem Teixeirou

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Potvrzeno! UFC šampion Jiří Procházka se znovu pobije s Gloverem Teixeirou
Zdroj: poskytnuto managementem Jiřího Procházky

Jiří Procházka vs. Glover Teixeira 2 na turnaji UFC 282 v Las Vegas!

Český MMA zápasník Jiří Procházka na sociálních sítích oznámil, s kým se utká ve svém příštím zápase. Letos 10. prosince jej čeká odveta s Brazilcem Gloverem Teixeirou. Utkají se na turnaji UFC 282 v Las Vegas. O zápase informuje také server MMA Junkie.

Pro Procházku se bude jednat o první obhajobu šampionského pásu, který v boji s Teixeirou získal v červnu tohoto roku a stal se tak historicky prvním šampionem UFC z České republiky.

O možné odvetě s brzy již 43letým Brazilcem se spekulovalo již několik měsíců, ve hře však byla jména i dalších potenciálních soupeřů.

27. září 2022 6:00 Čas čtení 8:31 Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka
jiří procházka
Zdroj: Getty Images/Yong Teck Lim

Poprvé Procházka změřil s Teixeirou síly 12. června v Singapuru. Bojovníci předvedli jeden z nejlepších titulových zápasů posledních let a půl minuty před koncem zápasu český bijec Brazilce a držitele černého pásku v BJJ uškrtil – jako vůbec první bojovník v historii. 

Ačkoliv se jednalo o obrovský úspěch, Procházka po boji řekl, že se svým výkonem nebyl spokojený. Fanoušci však spokojeni byli. Po příjezdu zpět do Česka jej v Brně na zaplněném náměstí Svobody vítaly tisíce lidí.

Jiří Procházka má aktuálně na kontě neuvěřitelných třináct výher v řadě. Naposledy prohrál v roce 2015, svému přemožiteli se však později „pomstil“. Kromě Jiřího Procházky pod českou vlajkou v UFC bojují také David Dvořák, Lucie Pudilová a před pár dny podepsala smlouvu i Tereza Bledá.

12. října 2022 7:27 Čas čtení 0:48 Česká MMA bojovnice Tereza Bledá se dostala do elitní UFC Česká MMA bojovnice Tereza Bledá se dostala do elitní UFC
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jiří “BJP” Procházka (@jirkaprochazka)

Domů
Sdílet
Diskuse