Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
14. října 2022 14:42
Čas čtení 0:56

Soutěž o nejtlustšího medvěda zná vítěze. Váží enormních 635 kilogramů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Soutěž o nejtlustšího medvěda zná vítěze. Váží enormních 635 kilogramů
Zdroj: Katmai National Park/L. Law

V medvědím světě je tuk známkou dobrého zdraví.

„Týden tlustých medvědů“, který pořádá aljašský národní park Katmai, je u konce. V turnaji s jedním vyřazovacím kolem se určuje, který medvěd je nejlepším příkladem tloušťky pro danou sezónu. Za nového šampiona zvolili lidé z celého světa obrovského medvěda označeného číslem 747, který váží 635 kilogramů. O vtipném klání píše server Alaska Public Media.

Medvědi z tohoto parku patří k největším na světě, přičemž největší samci na podzim často váží více než 545 kilogramů. Není tak vyloučené, že by medvěd 747 mohl být jedním z největších medvědů hnědých na Zemi. Což potvrzuje i fakt, že se tento obr stal vítězem i Týdne tlustých medvědů v roce 2020. Medvěd 747 se však podle BBC do finále málem nedostal. Organizátoři totiž zaznamenali podvodné hlasování, které ovšem rychle napravili. 

medvěd
Zdroj: Katmai National Park

„Gratulujeme 747, našemu šampionovi #FatBearWeek 2022! Ačkoli si svých dvou titulů možná není blaženě vědom, jeho zisky jsou skutečné. Ve světě medvědů platí, že tlustý znamená fit, a tito obtloustlí uchazeči neúnavně pracují na tom, aby přibrali kila potřebná k přežití,“ napsali organizátoři soutěže na svém Twitteru. Ve skutečnosti je tak každý medvěd, který přežije zimu v drsné severské divočině, vítězem. Dodali, že během týdne medvědích tlusťochů nashromáždili rekordních 1 027 655 hlasů.

19. dubna 2024 15:00 Čas čtení 7:14 Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD

První turnaj se konal v říjnu 2014. Strážci národního parku Katmai uspořádali na facebookové stránce parku jednodenní akci nazvanou „Fat Bear Tuesday“. Protože se akce setkala s velkým ohlasem veřejnosti, rozhodl se ji bývalý ranger Mike Fitz rozšířit.

Domů
Sdílet
Diskuse