Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
15. října 2022 9:45
Čas čtení 2:12

„Udělal jsi z nás rodinu.“ Hvězdy z Harryho Pottera vzpomínají na Robbieho Coltrana, představitele Hagrida

Kategorie:
News
Uložit Uložené
„Udělal jsi z nás rodinu.“ Hvězdy z Harryho Pottera vzpomínají na Robbieho Coltrana, představitele Hagrida
Zdroj: Warner Bros.

Robbie Coltrane zemřel ve věku 72 let. Kultovní roli Rubeuse Hagrida ztvárnil poprvé v roce 2001 ve filmu Harry Potter a Kámen mudrců.

Hvězdy z Harryho Pottera vzpomínají na hereckého kolegu Robbieho Coltrana, který zemřel ve věku dvaasedmdesáti let. Představiteli Hagrida, který se kromě filmů podle knih J. K. Rowling objevil třeba v bondovkách GoldenEye a Jeden svět nestačí, vzdali hold představitelé Harryho Pottera, Hermiony Granger, Ginny Weasley nebo Draca Malfoye. 

Daniel Radcliffe: Robbie byl jedním z nejzábavnějších lidí, které jsem potkal

Představitel kouzelnického učně Harryho Pottera, herec Daniel Radcliffe, na Robbieho Coltrana vzpomněl jako na jednoho z nejzábavnějších lidí, které kdy potkal. „Když jsme byli děti, během natáčení jsme se díky němu neustále smáli. Nejraději vzpomínám na to, jak se nás snažil povzbudit při natáčení Vězně z Azkabanu, kdy jsme se všichni schovávali před přívalovým deštěm v Hagridově boudě a on vyprávěl historky a vtipkoval, aby nám udržel morálku,“ napsal a doplnil, že je šťastný, že se s ním mohl setkat a pracovat s ním, a zároveň je velmi smutný, že jeho kolega odešel.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Daniel Radcliffe (@daniel9340)

Emma Watson: Nejzábavnější strýc, jakého jsem kdy měla

Herečka Emma Watson, která v kouzelnické sérii ztvárnila Hermionu Granger, na Coltrana zavzpomínala formou příběhu na Instagramu: „Robbie byl jako ten nejzábavnější strýc, jakého jsem kdy měla. Ale především byl ohromně starostlivý a empatický vůči mně, ať jsem byla dítě, nebo už dospělá. Jeho talent byl tak obrovský, dávalo smysl, že hrál obra. Svou oslnivostí dokázal zaplnit jakýkoli prostor. (...) Bude mi chybět tvoje laskavost, přezdívky, vřelost, tvůj smích a tvé objetí. Udělal jsi z nás rodinu.“

Emma Watson
Zdroj: Instagram/Emma Watson

J. K. Rowling: Člověka, jako byl Robbie, už nikdy nepotkám

Autorka knih, podle kterých byla filmová sága natočena, J. K. Rowling, sdílela na Twitteru společnou fotografii se vzpomínkou. „Už nikdy nepoznám nikoho, kdo by byl alespoň vzdáleně jako Robbie. Byl to neuvěřitelný talent, naprostý unikát a já měla štěstí, že jsem ho znala, pracovala jsem s ním a také se s ním smála,“ uvedla a vyjádřila upřímnou soustrast rodině, zejména hercovým dětem.

Tom Felton: Přátelský obr na obrazovce i ve skutečnosti

Draca Malfoye ztvárnil Tom Felton. I on sdílel své vzpomínky na hereckého kolegu. Za jednu z nejmilejších označil noční natáčení prvního filmu, konkrétně scény v Zapovězeném lese: „Bylo mi dvanáct. Robbie se zajímal a staral o všechny okolo sebe. Šlo mu to přirozeně. A rozesmál je, také přirozeně. Byl to velký přátelský obr na televizní obrazovce, ale ještě víc ve skutečnosti.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tom Felton (@t22felton)

Bonnie Wright: Mám zlomené srdce. Hagrid byl moje oblíbená postava

Ozvala se i představitelka Ginny Weasley: „Smrt Robbieho Coltrana mi zlomila srdce. Hagrid byl moje oblíbená postava. Robbie dokázal brilantně vykreslit Hagridovu vřelost, pocit domova a bezpodmínečnou lásku ke studentům a magickým tvorům. Díky za všechen smích, chybíš mi,“ napsala Bonnie Wright.

Domů
Sdílet
Diskuse