Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
15. října 2022 12:33
Čas čtení 1:00

Fotbalové mistrovství proběhne v zemi, kde je zakázána homosexualita. Organizátor tvrdí, že LGBT+ fanoušci nebudou diskriminováni

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Fotbalové mistrovství proběhne v zemi, kde je zakázána homosexualita. Organizátor tvrdí, že LGBT+ fanoušci nebudou diskriminováni
Zdroj: Christopher Pike/Getty Images for Supreme Committee 2022

Na konci listopadu začíná fotbalové mistrovství světa v zemi, kde je homosexualita trestná. Výkonný ředitel organizačního týmu se nyní snaží veřejnost ujistit, že LGBT+ fanouškům nebude hrozit žádná diskriminace.

Mistroství světa ve fotbale se blíží, zbývá do něj bezmála měsíc. Výkonný ředitel organizačního týmu Násir Al Chátir se nyní podělil se stanicí Sky News o některá opatření, která organizátoři chystají. Jedno z nich směřuje k příliš opilým návštěvníkům šampionátu.

Speciální zóny pro opilé fanoušky

Aby mohl Katar hostit mistrovství světa ve fotbale, musel v okolí stadionu a fan zónách rozšířit možnosti koupi alkoholu. Na masy opilých fanoušků ale není muslimská země zvyklá. Al Chátir nyní uvedl, že organizátoři přijali opatření kvůli lidem, kteří pozřou nadměrné množství alkoholu. Patří mezi ně vytvoření speciálních zón, v nichž tito návštěvníci zůstanou pod dohledem pořadatelů, dokud nevystřízliví. „Budou to místa, která zajistí bezpečí jak těch, kteří se opili, tak ostatních lidí na stadionu,“ řekl.

Žádná diskriminace podle organizátorů nehrozí

Katar už dlouho čelí kritice ze strany veřejnosti i fotbalové komunity v souvislosti se svým postojem k LGBT+ lidem. V Kataru je homosexualita trestná. Al Chátir v rozhovoru uvedl, že na šampionátu jsou vítáni i LGBT+ lidé. Katar podle něj sice není připraven na změnu zákonů proti LGBT+, organizátor ale trvá na tom, že nikdo nebude během turnaje diskriminován a že se stejnopohlavní páry mohou držet za ruce.

„Žádáme jen, aby lidé respektovali naši kulturu. Koneckonců, pokud člověk nedělá nic, co by ubližovalo jinému, nebo neničí veřejný majetek, pak je vítán a nemusí se ničeho bát,“ uvedl a doplnil, že duhové vlajky fanoušci vyvěšovat mohou. Diskuze o tom, zda budou moci někteří hráči během turnaje nosit například duhové pásky, podle něj probíhají a konečné rozhodnutí je záležitostí FIFA.

Domů
Sdílet
Diskuse