Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
15. října 2022 16:42
Čas čtení 0:57

VIDEO: Pražský taxikář si za pět kilometrů naúčtoval 7 tisíc korun

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Pražský taxikář si za pět kilometrů naúčtoval 7 tisíc korun
Zdroj: Městská policie hl. m. Prahy

Muži hrozí pokuta ve výši několika desítek tisíc korun a odnětí licence až na 3 roky.

Strážníci takzvaného taxi týmu zadrželi v Praze taxikáře, který si za přibližně 5,5 kilometru jízdy naúčtoval 7 100 korun, částka by přitom neměla přesahovat tři sta. Dopravci byla uložena kauce ve výši 100 tisíc korun, kterou ale na místě nezaplatil, proto bylo jeho vozidlo odstaveno a byly mu zadrženy doklady k vozidlu a k přepravě. Policie informace včetně videa zveřejnila na Facebooku. 

Taxikář nepoužil taxametr, částku ukazoval na mobilu

„Zákazníci chtěli odvézt z Rytířské ulice v centru města do ulice U Průhonu v Praze 7. Když dojeli na místo, taxikář si řekl o 2 tisíce korun, ale pak se mu částka nezdála dostatečná a požadoval další peníze. Zákazníci, aby je z auta vůbec pustil, mu nakonec zaplatili 7 100 korun,“ uvedla mluvčí. Následně taxikáře zastavili strážníci.

Strážníci z taxi týmu po řidiči požadovali, aby na kapotu vyskládal všechny peníze, které obdržel za poslední přepravu. „Taxikář nepoužil povinný taxametr, částky klientům ukazoval na mobilním telefonu,“ doplnila mluvčí. 

23. dubna 2024 14:00 Čas čtení 2:17 Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli

Dopravci byla uložena kauce ve výši 100 tisíc korun, kterou ale na místě nezaplatil, proto bylo jeho vozidlo odstaveno a byly mu zadrženy doklady k vozidlu a k přepravě. Celou událost si k dořešení převzal správní orgán, v jehož řízení řidiči hrozí pokuta ve výši několika desítek tisíc korun a odnětí licence až na 3 roky.

„Strážníci na místě mohli provinění řidiče řešit uložením pokuty do výše 10 tisíc korun, ale vzhledem k výši předražení a způsobu provedení by byla spíše výsměchem,“ uvedla městská policie.

Zpět
Sdílet
Diskuse