Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
16. října 2022 16:50
Čas čtení 0:58

Putina může nahradit někdo ještě extrémnější, varuje exšéf britské zpravodajské služby

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Putina může nahradit někdo ještě extrémnější, varuje exšéf britské zpravodajské služby
Zdroj: TASR/AP/Kremlin Pool

Svržení Putina? Podle Alexe Youngera bychom si měli dávat pozor na to, co si přejeme.

Bývalý šéf britské tajné služby MI6 Alex Younger v rozhovoru pro pořad BBC Newsnight uvedl, že ruský prezident Vladimir Putin podle něj bude v pravý čas nahrazen někým jiným. Myslí si ale, že půjde o ještě extrémnějšího člověka z řad krajní pravice. Informoval o tom server Insider. 

Putina by mohli svrhnout vlastní lidé

Younger, který vedl britskou tajnou službu M16 v letech 2014 a 2020, vystoupil v úterý na BBC Newsnight a moderátorka Kirsty Wark se ho zeptala, zda by mohlo dojít ke svržení Putina. „Hrozí mu, že ho převálcuje právě ta politická skupina, kterou vytvořil,“ odpověděl.

Jde podle jeho slov o šovinistické, nacionalistické a pravděpodobně fašistické pravicové křídlo, které dříve tvořilo základ Putinovy podpory. Nyní prezidenta kritizuje za to, že v případě Ukrajiny nepostupuje příliš tvrdě. 

Younger dále potvrdil, že Putinův nástupce by mohl být ještě extrémnější. „Musíme si dávat pozor na to, co si přejeme,“ řekl exšéf tajné služby a doplnil, že podle jeho osobního názoru bude Putin v pravý čas nahrazen někým z radikální pravice. 

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Podle posledních zpráv prozatímní neúspěch Ruska na Ukrajině vyvolal kritiku mezi Putinovými předními spojenci. Na základě informací nezávislého ruského serveru Meduza sestavil portál Newsweek seznam potenciálních nástupců v případě, že by byl Putin sesazen. Vytipováni byli tito kremelští činitelé.

Domů
Sdílet
Diskuse