Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
16. října 2022 14:31
Čas čtení 1:37

Fotbalista Martin Fenin bude mít MMA zápas. Pobije se v kleci organizace Oktagon MMA

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Fotbalista Martin Fenin bude mít MMA zápas. Pobije se v kleci organizace Oktagon MMA
Zdroj: OKTAGON MMA

Martin Fenin oznámil svůj plán nastoupit do zápasu v MMA.

Organizace Oktagon MMA na sobotním turnaji ve Frankfurtu oznámila velkou novinku. Spoluzakladatelé Ondřej Novotný a Pavol Neruda se totiž rozhodli spojit síly s fotbalovou hvězdou Martinem Feninem, který vymění fotbalové hřiště za klec a pobije se v profesionálním MMA zápase. Bývalý útočník odehrál za českou reprezentaci celkem 16 mezinárodních duelů, ve kterých vstřelil tři góly do sítě Polska, USA a Lotyšska.

16. října 2022 7:53 Čas čtení 4:51 Světoví bojovníci, české hvězdy a tvrdá ukončení. Toto byl velkolepý turnaj Oktagon 36 Světoví bojovníci, české hvězdy a tvrdá ukončení. Toto byl velkolepý turnaj Oktagon 36

Kromě úctyhodných úspěchů na trávníku potkalo bývalého reprezentanta i několik těžkostí. Mimo jiné byl spojován i s problémy s alkoholem, i proto se později stal ambasadorem programu FIFPRO, který zvyšuje povědomí o duševním zdraví, v němž své problémy pojmenoval nahlas, připomíná evropská bojová organizace Oktagon MMA.

Fenin: Žena mi nevěří, že to zvládnu

Pětatřicetiletý Fenin si sobotní turnaj ve vyprodané Festhalle nenechal ujít a své plány nastoupit do klece sám potvrdil. „Chci dokázat sobě a svému okolí, že se stále dokážu hecnout,“ prohlásil fotbalista, který v roce 2007 získal ocenění „Talent roku“.

martin feninMartin Fenin.martin fenin
Zobrazit galerii
(3)


Atmosféru ve vyprodané aréně si užíval, v Německu je totiž známý díky svému úspěšnému působení v tamních klubech. „Jsem rád, že oznámení proběhlo zde. Dodnes tady mám spoustu kamarádů a mám také čerstvě v paměti vzpomínku na rozlučku spoluhráče, při které 50 tisíc fanoušků skandovalo mé jméno. Tady mě lidé mají rádi,“ konstatoval fotbalista, který potvrdil, že sám neví, co ho ještě v rámci nového projektu Oktagon MMA bude čekat.

27. září 2022 6:00 Čas čtení 8:31 Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka

„Moje manželka řekla, že do toho mám jít, ale řekla i to, že nevěří, že to zvládnu. A to je jedna z mých hlavních motivaci,“ řekl.

Novotný: Věřím, že to fanoušky bude zajímat

S nápadem podle slov bývalého profesionála přišel spolumajitel organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný, který už nedávno společně s kolegou Palem Nerudou přinesl fanouškům atraktivní souboj mezi účastníky show Survivor. „Věřím, že to německé fanoušky bude zajímat. V Německu je fotbal vším, a když nás budou sledovat tito lidé, tak to bude to, co potřebujeme,“ prozradil Novotný.

Samotný Fenin neskrýval nadšení. „Jsem opravdu velmi vděčný za tuto šanci být znovu profesionálním sportovcem, a mohu si tak naposledy zažít ten adrenalin a atmosféru vyprodané haly,“ dodal Fenin. Zatím není známo, kdy, kde a proti komu se slavný fotbalista v boji postaví.

Pokud chceš stejně jako Martin Fenin začít s MMA, přečti si náš článek, ve kterém jsme se zeptali nejslavnějších českých trenérů Andrého Reinderse a Martina Karaivanova, jak na to. Prozradí ti, co potřebuješ na první trénink, ale i to, proč se nemusíš bát tento sport vyzkoušet, i pokud nemáš s bojem žádné zkušenosti.

Domů
Sdílet
Diskuse