Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
18. října 2022 8:44
Čas čtení 0:53

Fotbalovou hvězdu Neymara čeká soud. Hrozí mu vězení a pokuta ve výši milionů eur

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Fotbalovou hvězdu Neymara čeká soud. Hrozí mu vězení a pokuta ve výši milionů eur
Zdroj: Getty Images/Soccrates Images

Neymar veškerá obvinění popírá.

Ke španělskému soudu se Neymar, celým jménem Neymar da Silva Santos Júnior, dostavil jen několik hodin poté, co vstřelil vítězný gól při utkání Paris Saint-Germain (PSG) s Marseille ve francouzské lize. Zpovídat se má z nesrovnalostí při jeho přestupu ze Santos FC do Barcelony v roce 2013, píše britský Independent. K soudu se dostavili také fotbalistovi rodiče, bratr či bývalý prezident FC Barcelony Sandro Rosell.

Žalobu podala brazilská investiční společnost DIS, která vlastnila 40 % Neymarových práv v době jeho působení v Santosu. Její zástupci tvrdí, že jeho přestup do Barcelony byl podhodnocen, a obvinili třicetiletého fotbalistu, jeho otce, prezidenta Rosella a dalších šest lidí z korupce a podvodu. Pro Neymara požaduje DIS až pětiletý trest odnětí svobody a pokutu 9,8 milionu dolarů. Případné vězení by ovšem bylo pravděpodobně podmíněné. Po obžalované skupině společnost požaduje také vysoké odškodné, které by bylo vyplaceno Španělsku. 

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Všech devět obžalovaných podle CNN opakovaně popřelo, že by se dopustili něčeho ilegálního. Neymar by měl vypovídat v pátek, tedy ve stejný den, kdy se PSG utká v Ligue 1 s Ajacciem.

Zpět
Sdílet
Diskuse