Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
18. října 2022 15:00
Čas čtení 1:34

Marek Ztracený vyprodal podruhé Eden za 2 hodiny. Na obě vystoupení přijde dohromady 65 tisíc lidí

Kategorie:
Hudba
Uložit Uložené
Marek Ztracený vyprodal podruhé Eden za 2 hodiny. Na obě vystoupení přijde dohromady 65 tisíc lidí
Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Fanouškovská základna českého zpěváka a hudebního skladatele nepřestává udivovat. Poté, co vykoupila jeho červnový koncert v Edenu, se podařilo to samé i s druhým termínem. Trvalo to pouhé 2 hodiny.

Lidé se na živá vystoupení Marka Ztraceného těší. Důkazem jsou poslední prodeje vstupenek na jeho koncert v pražském Edenu. Zpěvákovi a hudebnímu skladateli se nejprve podařilo vyprodat fotbalový stadion o 32 tisících místech na sobotu 17. června. Pro velký zájem tak šel do prodeje i termín 18. června, který se vyprodal také. Trvalo to pouze 2 hodiny, informoval Ztracený na Instagramu.

21. listopadu 2021 15:22 Čas čtení 2:48 Marek Ztracený je terčem kritiky kvůli své písni. „Znásilnění odsuzuji, píseň odstraním ze streamovacích služeb,“ reaguje Marek Ztracený je terčem kritiky kvůli své písni. „Znásilnění odsuzuji, píseň odstraním ze streamovacích služeb,“ reaguje

„A můžete nám říct, co teď asi tak máme dělat? Vyprodali jste fotbalový stadion Eden i podruhé... Dalších 32 tisíc vstupenek, tentokrát za 120 minut,“ zlobil se naoko český zpěvák a držitel Českého slavíka v kategorii Zpěvák roku 2021 na své fanoušky na Instagramu. 

Celkově by tak měl Ztracený odehrát v Edenu dva koncerty, 17. a 18. června, pro téměř 65 tisíc lidí. Management kolem Ztraceného však uvažuje, že tento historický dvojkoncert posune ještě dál. 

Anketa:
Vyprodá Marek Ztracený Eden i potřetí?
Jistě!
Bez šance...
Kdo to je?
Jistě!
76 %
Bez šance...
1 %
Kdo to je?
23 %

O třetím termínu rozhodnou fanoušci

„Vnímám, kolika z vás se nepodařilo vstupenky koupit a kolik z vás je zklamaných. Já vás tam chci! Chci, abyste byli u toho. Jenže máme menší problém. Jediný možný a také definitivně poslední termín, který bychom mohli přidat, je totiž 16. června, tedy v pátek,“ píše zpěvák s tím, že si je vědom toho, že to znevýhodňuje fanoušky, kteří kupovali lístky jako první.

„Teď jde o to, jestli by fanoušci, na kterých nám maximálně záleží, měli pochopení a byli natolik přející, že by dopřáli tento zážitek dalším 30 000 z vás, anebo ne,“ dodal. Jestli se třetí termín opravdu odehraje, rozhodne tedy anketa, kterou zpěvák vyvěsí. Jako odměnu pro ty, kteří navštíví koncerty o víkendu, slíbil písničku navíc.

České kapely a vysoké návštěvnosti

Mluvíme-li o vyprodávání hal a vysokých návštěvnostech, je málo českých kapel či jednotlivců, kteří toto dokáží. V minulosti, v roce 2013, se například kapele Lucie podařilo třikrát za sebou vyprodat O2 arenu pro 18 tisíc diváků. Nejvyšší návštěvnost během jednoho koncertu zase zaznamenala skupina Kabát, jejíž vystoupení v roce 2014 na výročním koncertu na pražském Vypichu vidělo 70 tisíc lidí. O pět let dříve to na stejném místě bylo 60 tisíc lidí.

Absolutní vrchol však nadále drží zahraniční kapely. Nejsledovanějším live vystoupením v České republice se mohou pyšnit legendární Rolling Stones, na něž se na strahovském stadionu v roce 1995 sešlo 130 tisíc lidí. Jen o deset tisíc lidí méně, fanoušky tísnící se za plotem areálu nepočítaje, měl na svém koncertu o rok později Michael Jackson na Letenské pláni.

Domů
Sdílet
Diskuse