Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
20. října 2022 9:16
Čas čtení 0:50

Policie navrhla obžalovat Dominika Feriho ze tří případů znásilnění

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policie navrhla obžalovat Dominika Feriho ze tří případů znásilnění
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít

Kauza byla otevřena na jaře roku 2021, kdy Deník N ve spolupráci s Alarmem nasbíral svědectví několika dívek, k nimž se údajně politik choval predátorsky a některé z nich měl sexuálně zneužít.

Policie navrhla obžalovat bývalého poslance Dominika Feriho ze tří případů znásilnění. Návrh na podání obžaloby poslali policisté na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3. Informovali o tom na Twitteru.

Obviněními na adresu Dominika Feriho se začala policie zabývat v květnu 2021. Řada žen ve svědectvích pro Deník N a A2larm obvinila Feriho z chování, které vykazuje znaky sexuálního napadení. V několika případech se poslanec údajně dopustil znásilnění.

Exposlanec označil obvinění ze sexuálního násilí za lživá. „Zcela otevřeně přiznávám, že jsem se v některých momentech zachoval nevhodně, nepatřičně nebo v rozporu se zásadami gentlemanského chování. Pokládám to za osobní selhání a za bolavá místa nejen pro mě, ale především pro ty, kterých se mé chování mohlo dotknout. Mrzí mě to, hluboce a upřímně se omlouvám,“uvedl tehdy.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

V březnu letošního roku policejní orgány obvinily Feriho ze znásilnění, mimo jiné spáchaného i na dítěti. „Kriminalisté v tomto případu zahájili trestní stíhání konkrétní osoby pro trestný čin znásilnění. V případě odsouzení hrozí pachateli až desetiletý pobyt za mřížemi, jelikož je stíhání vedeno i pro trestný čin znásilnění spáchaný na dítěti,“vyjádřil se mluvčí policie Jan Daněk.

Domů
Sdílet
Diskuse