Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
21. října 2022 7:49
Čas čtení 1:07

Kevin Spacey herce Rappa v roce 1986 nenapadl, rozhodla porota

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Kevin Spacey herce Rappa v roce 1986 nenapadl, rozhodla porota
Zdroj: Getty Images/Frazer Harrison/BAFTA LA

Hvězda filmu House of Cards stále čelí třem obviněním ze sexuálního napadení.

Kevin Spacey vyhrál jeden ze svých případů sexuálního obtěžování. Herce Anthonyho Rappa podle poroty neobtěžoval. Newyorská porota uznala Spaceyho v případu sexuálního napadení nevinným, podle ní neexistovaly přímé důkazy a výpověď obžaloby byla nekonzistentní. Informuje o tom server Variety.

Hvězdu filmu American Beuty nebo seriálu House of Cards Kevina Spaceyho uznala porota nevinným v případě sexuálního napadení herce Anthonyho Rappa. Podle obvinění jej měl Spacey sexuálně napadnout ve svém bytě, když bylo Rappovi teprve 14 let. Neexistovaly však přímé důkazy, které by sexuální napadení potvrdily.

Některé části výpovědi Rappa a jeho právnického týmu byly podle soudu nekonzistentní a nepravdivé. Incident se měl podle Anthonyho stát ve Spaceyho oddělené ložnici, zatímco herec v tu dobu žil v garsonce. Obhajoba argumentovala také tím, že Spacey v době uvedeného napadení nebyl otevřeně gay a Rappa pohltily závist a vztek ze Spaceyho uzavřenosti a úspěchu v Hollywoodu.

Spacey se cítí nevinný

Sám Rapp se u soudu k případu nevyjádřil, na Twitteru ale později uvedl, že se porota jeho případem zabývala. Je pro něj prý důležité vynášet případy sexuálního obtěžování na světlo. Slíbil také, že se zasadí o spravedlnost i v jiných podobných kauzách.

Pro Spaceyho to zproštěním viny v popsané kauze nekončí. V současnosti soud řeší ještě tři další případy sexuálního násilí a spor mezi Spaceym a produkcí seriálu House of Cards, která po něm chce náhradu škody ve výši 31 milionů dolarů. Spacey se v minulosti za své chování omluvil. Nyní uvádí, že to byla chyba a že se již nikdy nebude omlouvat za něco, co neudělal. Ve všech případech sexuálního napadení se cítí nevinný. Soud bude pokračovat v polovině příštího roku.

Domů
Sdílet
Diskuse