Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
21. října 2022 9:37
Čas čtení 0:54

Nebudeme mlčet: V několika městech Česka proběhne pochod proti násilí na LGBTQIA+ lidech

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Nebudeme mlčet: V několika městech Česka proběhne pochod proti násilí na LGBTQIA+ lidech
Zdroj: Refresher/Ivan Koribanič

Kromě Prahy proběhne pochod i v Brně, Ostravě, Olomouci, Plzni a Opavě.

V souvislosti s vraždou dvou queer lidí minulou středu proběhne na několika místech v České republice pochod proti násilí na LGBTQIA+ lidech. V Praze začíná v 18 hodin a jeho trasa je naplánována od Rudolfina až ke slovenské ambasádě v Praze 6. Pořadatelé o tom informují v rámci události na Facebooku.

„Minulou středu v noci přišla zpráva, která nám všem rozlámala srdce na milion kousků.
V Bratislavském queer podniku Tepláreň byli zastřeleni dva lidé, Juraj Vankulič (he/they) a Matúš Horváth (he/him). Jejich životy byly vytrhnuty z rukou queer komunity v prostoru, který měl být bezpečný. Ale bezpečí je pouze iluze, dokud se něco nezmění na tom, jaké místo zaujímáme ve společnosti. Slova nedokáží vyjádřit emoce, které cítíme nejen jako queer lidé, ale jako lidské bytosti. Přesto jsou právě slova, naše hlasy, naší největší zbraní,“ píší organizátoři na Facebooku.

Nebudeme mlčet
Zdroj: Plusko+

Pochod s názvem Nebudeme mlčet chce ukázat vládě, že ticho už není možností. Kritizuje, že vedení země opomíjí problémy diskriminace a zločiny proti lidskosti a svou netečností takové činy podporuje.

18. března 2024 14:01 Čas čtení 7:35 „Jsme odlišní a to je naprosto v pořádku.“ Noro a Jakub jsou otcové čtyřleté Emy „Jsme odlišní a to je naprosto v pořádku.“ Noro a Jakub jsou otcové čtyřleté Emy

„Nenechme smrt Juraje a Matúše být jen další zapomenutou událostí, instagramovým postem nebo statistikou. Jejich smrt musí být spouštěčem ke změně. Pojďme společně něco změnit, křičet za spravedlnost, bojovat za svobodu a bezpečí všech queer lidí,“ popisují organizátoři.

Pochod se kromě Prahy odehraje také v Brně, Ostravě, Olomouci, Plzni a Opavě. Redakce REFREHSERu se pražské akce zúčastní a přinese z ní reportáž.

Domů
Sdílet
Diskuse