Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tímea Krauszová
23. října 2022 8:59
Čas čtení 0:48

Zemřel spoluzakladatel firmy Red Bull. Miliardář investoval velkou část svého majetku do sportu

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Začínal jako obchodník, stal se lídrem na trhu.

Ve věku 78 let zemřel spoluzakladatel firmy Red Bull Dietrich Mateschitz. Rakouský miliardář investoval značnou část majetku do sportů, zejména do formule 1, informuje britská stanice BBC a deník The Guardian. Společnost Red Bull se pod jeho vedením stala lídrem v oblasti energetických nápojů a peníze investované do týmu formule 1 zase pomohly vytvořit jeden z nejsilnějších týmů vůbec.

Dietrich Mateschitz
Zdroj: TASR/AP

Mateschitz viděl, jak Max Verstappen obhájil svůj světový titul před dvěma týdny v Japonsku. „Byl na něj velmi hrdý,“ řekl současný šéf týmu Red Bull F1 Christian Horner. „To, čeho on dosáhl a co udělal pro tolik lidí po celém světě v různých sportech, nemá obdoby. Mnoho z nás mu vděčí za příležitosti, které nám nabídl, a za jeho vizi, silný charakter a nebojácnost v naplňování snů.“

Mateschitz začínal ve firmě Procter & Gamble jako obchodník, když v Thajsku objevil nápoj Krating Daeng. S jeho tvůrcem Chalem Yoovidhyaem spoluzaložil Red Bull v roce 1987. Společnosti se dařilo a Mateschitz si vybudoval majetek v odhadované hodnotě 25 miliard dolarů.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Přestože rozhovory médiím neposkytoval často, v pozadí byl hnací silou týmu formule 1. Svůj majetek využíval i jako lokálpatriot, v domovském Štýrsku podporoval řemesla a umění. Založil také charitu Wings for Life, která se věnuje výzkumu míchy.

Domů
Sdílet
Diskuse