Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
23. října 2022 17:02
Čas čtení 0:50

Předpověď počasí: Do Česka se vrací babí léto, teploty budou stoupat ke 20 °C

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Do Česka se vrací babí léto, teploty budou stoupat ke 20 °C
Zdroj: Unsplash/Justin Cron/volně k použití

Podzim je sice oficiálně tu, ale rtutě teploměrů ne a ne klesnout. V příštím týdnu si užijeme slunečného počasí s teplotami kolem 20 °C.

Podzim je tu, ale počasí stále nepřináší pravé sychravo. I v příštím týdnu budou teploty nadprůměrné, a do Česka se dokonce vrátí babí léto s teplotami kolem 20 °C, informuje Český hydrometeorologický ústav. Na zamračené a upršené podzimní počasí si ještě počkáme.

23. října 2022 11:20 Čas čtení 0:58 Autobus ve Vrchlabí vjel na přejezd ve chvíli, kdy projížděl vlak. Čtyři lidé byli zraněni Autobus ve Vrchlabí vjel na přejezd ve chvíli, kdy projížděl vlak. Čtyři lidé byli zraněni

Srážek bude ubývat

V pondělí bude oblačno až zataženo a na většině území se bude vyskytovat déšť a přeháňky. Rtutě teploměrů nám první den nového týdne budou ukazovat 16 až 20 °C a foukat bude mírný jihovýchodní vítr.

Deštivo bude také v úterý, ale pouze v ranních hodinách. Srážky budou v průběhu dne ustávat, vyjasní se a nejvyšší denní teploty vyšplhají na 15 až 19 °C. I v úterý bude foukat mírný jihozápadní až západní vítr.

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. Zdroj: Unsplash/Fred Russo/volně k použití

Ve středu bude polojasno, ráno přechodně oblačno, zataženo a ojediněle přeháňky. Podle meteorologů můžeme očekávat nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, při malé oblačnosti až 19 °C. Vítr bude pouze slabý. 

Obdobně bude také ve čtvrtek, kdy bude polojasno až skoro jasno s teplotami od 15 do 19 °C. Foukat bude slabý proměnlivý vítr.

Nejtepleji by pak podle ČHMÚ mělo být od pátku do neděle. Meteorologové předpovídají jasné až polojasné počasí, ojediněle mrholení. Nejvyšší denní teploty by se mohly pohybovat od 15 do 20 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem 12 °C.

Zpět
Sdílet
Diskuse