Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
23. října 2022 11:20
Čas čtení 0:58

Autobus ve Vrchlabí vjel na přejezd ve chvíli, kdy projížděl vlak. Čtyři lidé byli zraněni

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Autobus ve Vrchlabí vjel na přejezd ve chvíli, kdy projížděl vlak. Čtyři lidé byli zraněni
Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

K nehodě došlo v sobotu v odpoledních hodinách.

V sobotu odpoledne vyjížděl Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje k nehodě ve Vrchlabí na Trutnovsku. Elektrobus tam vjel na železniční přejezd, přes který projížděl vlak. Na místě byli čtyři zranění, nikdo naštěstí nebyl v ohrožení života, informoval HZS Královéhradeckého kraje na Twitteru.

23. října 2022 8:55 Čas čtení 0:48 Rusové masivně útočí na ukrajinské energetické objekty, 1,5 milionu lidí je bez elektřiny Rusové masivně útočí na ukrajinské energetické objekty, 1,5 milionu lidí je bez elektřiny

„Složky IZS zasahují u nehody vlaku s autobusem. K nehodě došlo na přejezdu ve Vrchlabí, v části Podhůří. V péči ZZS jsou čtyři zranění lidé – 3 z autobusu a jedna osoba z vlaku. Zajišťujeme místo události,“ napsal na Twitteru jen pár minut po čtvrté hodině odpolední Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje.

Projíždějící vlak narazil do zadní části elektrobusu, ve kterém zrovna cestovaly tři osoby. Všechny utrpěly lehká zranění, stejně jako jeden cestující z vlaku. „Železniční přejezd ve Vrchlabí v části Podhůří – místo nehody motorového vlaku a elektroautobusu. V něm cestovaly 3 osoby – všechny zraněny. Ve vlaku cestovalo 7 lidí, z nich byl zraněn jeden člověk. O všechny zraněné se postarala ZZS,“ dodal HZS. 

Příčina nehody zatím není známá, avšak oba řidiči měli dechovou zkoušku na alkohol negativní. 

Provoz na trati v úseku Kunčice nad Labem – Vrchlabí byl kvůli vyšetřování nehody na čtyři hodiny zavřený. K jeho obnovení došlo až před osmou hodinou večerní.

Domů
Sdílet
Diskuse