Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tímea Krauszová TASR
23. října 2022 15:07
Čas čtení 0:55

Ruská stíhačka narazila do obytné budovy v Irkutsku, tento týden je to druhá nehoda v obytné zóně

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Mělo jít o cvičný let.

Ruská stíhačka se v neděli zřítila na obytnou budovu ve městě Irkutsk, které se nachází na Sibiři. Při nehodě zahynuli dva piloti. Uvedl to gubernátor Irkutské oblasti Igor Kobzev. Stíhačka se zřítila na dvoupatrovou dřevěnou budovu ve městě, nikdo z místních neutrpěl zranění. Informuje o tom TASR.

Místní pobočka ruského ministerstva pro mimořádné situace uvedla, že šlo o stíhačku typu Su-30, která absolvovala cvičný let.

Tento týden jde už o druhou nehodu ruského bojového letadla v obytné oblasti. V přístavním městě Jejsk na pobřeží Azovského moře narazil v pondělí ruský stíhací bombardér Su-34 během cvičného letu do devítipatrové budovy, ve které žije přibližně 600 lidí. Tento incident si vyžádal nejméně 15 obětí.

rusko, požiar, jejsk
Zdroj: TASR/AP

Pilotům letadla se před nárazem podařilo katapultovat, poté je vyslechli. Vyšetřovací výbor Ruské federace uvedl, že tuto nehodu pravděpodobně způsobila technická porucha. Vladimir Putin vyjádřil hlubokou soustrast rodinám, které v důsledku této katastrofy přišly o své blízké.

17. července 2023 6:00 Čas čtení 4:18 Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet

Incident ve městě Jejsk, ve kterém se nachází velká ruská vojenská základna, je v pořadí již desátou zaznamenanou havárií ruského vojenského letadla mimo bojové operace od konce února, kdy Moskva spustila invazi na Ukrajinu.

Domů
Sdílet
Diskuse