Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
26. října 2022 11:54
Čas čtení 0:54

Patnáctimetrový joint před Bílým domem zablokoval ulici. Pusťte naše lidi, skandovali aktivisté

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Patnáctimetrový joint před Bílým domem zablokoval ulici. Pusťte naše lidi, skandovali aktivisté
Zdroj: SSDP

Aktivisté požadovali omilostnění držitelů marihuany.

Před Bílým domem se objevil patnáct metrů dlouhý joint. Ten představoval symbol protestu proti prezidentu Bidenovi, který slíbil omilostnění tisíců Američanů zatčených za držení marihuany. Doposud tak ale neučinil. Aktivisté, kteří mu touto formou chtěli slib připomenout, svým průvodem zablokovali také hlavní ulici. Informuje o tom server Benzinga.

O tom, že by nikdo neměl být ve vězení za pouhé držení marihuany, mluvil Joe Biden už na začátku října. Jeho slib mu v pondělí připomněl jeden z aktivistů, kterého ve Washingtonu zadržela policie. Na znamení občanské neposlušnosti se pár hodin poté objevilo více aktivistů s neobvyklou rekvizitou.

Patnáctimetrový joint a hesla jako „hej, Joe, propusť naše lidi“ tlačila na prezidenta Spojených států, aby dostál svým dřívějším slibům. Na demonstraci se objevila mimo jiné také organizace Studenti za rozumnou drogovou politiku. Sami se označují za přátele vlády, kteří pouze chtějí, aby dodržovala své sliby.

„Bidenova politika tvrdého přístupu ke kriminalitě v 90. letech vedla k udělování extrémních trestů za nenásilné drogové trestné činy,“ uvedl šéf organizace Studenti za rozumnou drogovou politiku Jason Ortiz v pondělním tiskovém prohlášení. „Biden slíbil, že tyto vězně propustí, aby očistil svou roli při vytváření masového věznění, a konopná komunita má morální povinnost držet ho za slovo, dokud se naši přátelé nespojí se svými rodinami.“ 

Domů
Sdílet
Diskuse