Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2022 16:06
Čas čtení 0:45
Radim Šlechta

NASA začíná s výzkumem UFO. Úkazy na obloze zaujaly i piloty

NASA začíná s výzkumem UFO. Úkazy na obloze zaujaly i piloty
Zdroj: Unsplash/Albert Antony/volně k užití
NEWS NASA VESMÍR ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Výsledky studie by měl vědecký tým přinést během příštího roku.

NASA začíná s výzkumem UFO neboli – jak uvádí – neidentifikovaných leteckých úkazů (UAP). Pilotů, kteří mají s podobnými úkazy zkušenosti, přibývá, stejně tak vládních agentur, které se nezvyklými objekty na obloze zabývají. Výsledky studie by měla NASA zveřejnit během příštího roku. Informuje o tom server Vice.

Doporučeno
Gymnazistky zaujaly výzkumem rakoviny. Kteří další nadaní studenti dostali České hlavičky za své projekty? Gymnazistky zaujaly výzkumem rakoviny. Kteří další nadaní studenti dostali České hlavičky za své projekty? 25. října 2022 19:09

„Zkoumání neznámého ve vesmíru a atmosféry je jádrem toho, čím NASA je. Pochopení údajů, které máme k dispozici v souvislosti s neidentifikovanými vzdušnými jevy, je zásadní pro to, abychom mohli vyvodit vědecké závěry o tom, co se děje na naší obloze. Data jsou jazykem vědců a umožňují vysvětlit nevysvětlitelné,“ uvedl v prohlášení Thomas Zurbuchen, zástupce správce Ředitelství vědeckých misí v ústředí NASA ve Washingtonu.

Na výzkumu se bude podílet celkem šestnáct lidí. Dění na obloze a data budou analyzovat po dobu devíti měsíců. Stále je ale brzo dělat závěry o tom, zda jsou úkazy na obloze pozemského, nebo mimozemského původu. Pokud by se potvrdil druhý případ, NASA by je předala k analýze jinému výzkumnému týmu.

Doporučeno
Patnáctimetrový joint před Bílým domem zablokoval ulici. Pusťte naše lidi, skandovali aktivisté Patnáctimetrový joint před Bílým domem zablokoval ulici. Pusťte naše lidi, skandovali aktivisté 26. října 2022 11:54

Zvláštní jevy na obloze pozorují například piloti. I to je důvodem, proč vědci chtějí fenomén zkoumat. Těmto úkazům přiřadili některé zvláštní vlastnosti, mezi které patří například jejich extrémní zrychlení.

Domů
Sdílet
Diskuse