Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
26. října 2022 18:32
Čas čtení 0:59

VIDEO: Klimatické aktivistky nastříkaly oranžovou barvu na londýnské autosalony Bugatti a Ferrari

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Klimatické aktivistky nastříkaly oranžovou barvu na londýnské autosalony Bugatti a Ferrari
Zdroj: Just Stop Oil/propagační materiál

Za akcí stojí organizace Just Stop Oil.

Klimatické aktivistky z organizace Just Stop Oil vyrazily ve středu do londýnských ulic, a to přímo k luxusním autosalonům značek Bugatti, Ferrari nebo Bentley. Výlohy autosalonů pak na protest postříkaly oranžovou barvou. Policie na místě zadržela dvě osoby podezřelé ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, informuje Independent.

25. října 2022 6:00 Čas čtení 9:59 „Jako bychom se připravovaly k boji.“ Jak funguje organizace pomáhající Polkám s interrupcemi „Jako bychom se připravovaly k boji.“ Jak funguje organizace pomáhající Polkám s interrupcemi

„V jakém světě je v pořádku kupovat a prodávat luxusní auta, když si lidé nemohou dovolit ani jíst nebo vytápět své domovy, když lidé po celém světě trpí a umírají kvůli ničivým dopadům klimatické krize,“ řekla po činu jedna z aktivistek. „Vláda musí zakročit,“ dodala.  

Na místo ihned přijela policie a podezřelé ze spáchání trestného činu poškození cizí věci zadržela. „(Aktivistky) byly převezeny do vazby na policejní stanici v centru Londýna,“ sdělila policie. 

Organizace Just Stop Oil přislíbila, že bude protestovat každý den, a to až do té doby, dokud vláda nesplní její požadavek na zastavení všech nových licencí na těžbu ropy a plynu. Tento měsíc už protestující hodili čokoládový dort na voskovou figurínu krále Karla III., mistrovské dílo Van Gogha polili rajčatovou polévkou, blokovali přechod Abbey Road, vylezli na most přes Temži a polepili silnice v centru Londýna. V úterý pak navíc polili barvou londýnská sídla lobbistů za fosilní paliva.

Domů
Sdílet
Diskuse