Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2022 19:00
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

Kanye West už není miliardářem. Po ukončení spolupráce s adidasem kleslo jeho jmění na 400 milionů

Kanye West už není miliardářem. Po ukončení spolupráce s adidasem kleslo jeho jmění na 400 milionů
Zdroj: Flickr/The Celebs Fact/na voľné použitie
NEWS ADIDAS KANYE WEST ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Rapperovo jmění činilo ještě před pár dny 2 miliardy dolarů. Po ukončení spolupráce s firmou adidas však kleslo na 400 milionů dolarů a West již nadále není miliardářem.

Antisemitské výroky přišly Kanyeho Westa draho. Nejen že klesl v očích mnoha lidí, ale přišel také o spolupráci s Vogue, Balenciagou a nově i o smlouvu s německou obuvnickou legendou. Právě ta se zdá být pro rappera stěžejní. Poté, co s ním adidas ukončil spolupráci, totiž Westovo jmění kleslo ze 2 miliard na 400 milionů dolarů. Jak uvádí Forbes a NME, Kanye West již nadále není miliardářem.

Doporučeno
Adidas přijde o 49 miliard korun ročně kvůli ukončení spolupráce s Kanyem Westem Adidas přijde o 49 miliard korun ročně kvůli ukončení spolupráce s Kanyem Westem 25. října 2022 19:51

Čisté jmění Kanyeho Westa tak kleslo ze 2 miliard dolarů (téměř 49 miliard korun) na 400 milionů dolarů (9,7 miliardy korun). Zbytek Westova jmění, tedy 400 milionů dolarů, má podle Forbesu pocházet z jeho hudebního katalogu, hotovosti, nemovitostí, ale také z 5% podílu ve značce Skims vlastněné jeho bývalou manželkou Kim Kardashian.  

Adidas s Westem ukončil spolupráci po devíti letech, a to v důsledku jeho „nepřijatelných, nenávistných a nebezpečných“ komentářů. „Adidas netoleruje antisemitismus ani jakýkoli jiný druh nenávistných projevů. Yeovy nedávné komentáře a činy jsou nepřijatelné, nenávistné, nebezpečné a porušují hodnoty společnosti, kterými jsou rozmanitost a inkluze, vzájemný respekt a spravedlnost,“ píše se v prohlášení společnosti.

Jen před pár dny spolupráci s rapperem ukončil také módní dům Balenciaga a další spolupráci odmítá také Vogue. Proti Westovi se v posledních dnech ohradily také další celebrity včetně Amy Schumer, Reese Witherspoon nebo Davida Schwimmera.

Zpět
Sdílet
Diskuse