Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
27. října 2022 23:00
Čas čtení 2:32

SK Slavia Praha vybojovala proti FC Ballkani těsné vítězství 0:1. Prosadil se Lingr

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
SK Slavia Praha vybojovala proti FC Ballkani těsné vítězství 0:1. Prosadil se Lingr
Zdroj: ČTK/AP/Visar Kryeziu

Zápas nebyl kdovíjak krásný, ale nakonec měl pro českého vicemistra šťastný konec.

Výhra znamená naději, prohra výrazný neúspěch. S takovou zamířili do Kosova hráči Slavie Praha ke čtvrtečnímu zápasu s nováčkem FC Ballkani. Celek z města Suva Reka byl dosud jediným soupeřem, kterého sešívaní dokázali porazit, a i tak to bylo jen těsně v poměru 3:2. Bylo tedy jasné, že je nečeká nic lehkého.

FC Ballkani v prvním poločase působilo bojovně, nevytvořilo si však vyloženě nebezpečnou pozici. Největší šanci měla Slavia v 16. minutě, průnik Douděry ale Olayinka nezužitkoval. Druhá půle byla stejně jako ta první rozkouskována častými fauly a nepřesnostmi z obou stran. 

Slavia Praha si nakonec od 65. minuty vytvořila déletrvající tlak, který dokázala proměnit o deset minut později. Po centru Juráska se hlavou prosadil Lingr. Kosovský soupeř s tím nedokázal do konce hrací doby nic udělat, pročež si sešívaní odvezli domů tři cenné body.

6. října 2022 23:00 Čas čtení 2:41 Slavia měla více střel, šancí i větší tlak, přesto doma s Kluží prohrála 0:1 Slavia měla více střel, šancí i větší tlak, přesto doma s Kluží prohrála 0:1

Klopýtající favorit skupiny G Slavia Praha stál před zápasem s kosovským FC Ballkani před jasným úkolem. Aby udržel naději na postup dále, musí bezpodmínečně bodovat a nejlépe zvítězit. Mohl si být ale jistý, že letošní nováček a překvapení Evropské konferenční ligy to nebude chtít jen tak dopustit. Hrál totiž doma a měl stejně jako Vršovičtí 4 body, a tedy stejnou šanci na postup.


První zápas v Edenu Slavia vybojovala po divokém prvním poločase, ve kterém padlo pět gólů. Šancí si svěřenci trenéra Trpišovského vypracovali, podobně jako i v zápasech s Kluží nebo Sivassporem, mnohem víc, sešívaným to ale tento rok prostě nelepí. K tomu nepomáhá ani stále široká marodka, která výrazně snižuje možnosti manévrů se sestavou. 


Do čtvrtečního zápasu se nakonec dostal na hrot Yira Sor, kterého podporovali Douděra, Lingr a Olayinka. Defenzivní zálohu netradičně strážil Oscar s tradičním Tiéhim, jenž musel nahradit Jakuba Hromadu. Klasickou stoperskou dvojici Kačaraba–Ousou doplnili po stranách Masopust a Jurásek. Do branky se znovu postavil Kolář.

Opatrnější první půle

Ballkani bylo od první minuty bojovně naladěno a opravdu se zdálo, že nebude chtít Slavii nic věnovat zadarmo. Očividně se ale jednalo o mnohem opatrnější duel než v Edenu. První obrovskou šanci si vytvořila Slavia v 16. minutě, kdy Douděra z pravé strany našel Olayinku uprostřed vápna, ten však placírkou brankáře Frasheriho nepřekonal. Ve 35. minutě zase Tiéhi vyzkoušel bdělost domácího gólmana, jenže bezvýsledně.


První půle se taktéž nesla ve znamení nepřesností, které se kupily jak na hostující, tak na domácí stranu. Klání místy připomínalo spíše tahanici o míč odehrávající se ve skrumáži kopaček. V lepším případě přišel nepřesný nákop, který ani jedna strana, včetně agilního Sora, většinou nezvládla doběhnout. V podobném stylu hra pokračovala až k přestávkovému hvizdu. Konec poločasu nakonec uzavřela střela Krasniqiho v nastavení, jež mířila vedle Kolářovy tyče.

Konečně gól

V druhém poločase nebyla hra rozkouskovaná fauly o nic lepší. Teprve v 54. minutě protáhl Frasheriho z přímého kopu Jurásek. Kolem 65. minuty se ale hostům hrajícím v modrém začalo pomaličku dařit uzavírat Kosovany na jejich polovině. V 71. minutě mohl dorazit míč do sítě po Ewertonově rohu a Kačarabově prodloužení Jurásek, chybělo mu ale půl metru.


Nakonec Slavii přece jen štěstí přálo, když se v 75. minutě z několikáté standardní situace, na jejímž konci byl centr Juráska, ujala hlavička Ondřeje Lingra. Konec zápasu byl znovu kouskován fauly, které Slavia využívala pro svůj prospěch. Když získala balon, snažila se jej kontrolovat, nikam se nehnala a spíše kombinovala. 


Jenže v nastaveném čase přišel malý budíček od domácích, když Kolář fantasticky vychytal Berishu a z následného rohového kopu dorážejícího Kuce. Slavia musela sebrat zbytek svých sil a odrážet houževnaté pokusy Ballkani. To se ale nakonec podařilo, a tak si sešívaní mohli do tabulky připsat cenné tři body a bodově se v tabulce dotáhnout na druhou Kluž.

Zpět
Sdílet
Diskuse