Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martin Adam Pavlík TASR
29. října 2022 18:01
Čas čtení 0:44

Rusko pozastavuje po útoku na flotilu účast na dohodě o vývozu obilí z Ukrajiny

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Rusko pozastavuje po útoku na flotilu účast na dohodě o vývozu obilí z Ukrajiny
Zdroj: TASR/AP Sergei Bobylev

Moskva také obvinila ze spolupráce na útoku Velkou Británii.

Jak informuje BBC, Rusko obvinilo Ukrajinu z rozsáhlého útoku drony na Černomořskou flotilu v krymském přístavním městě Sevastopol. Zasažena měla být jedna z bitevních lodí. Ruské ministerstvo obrany následně oznámilo, že země pozastavuje svou účast na dohodě o vývozu zemědělských produktů z ukrajinských přístavů.

Rusko v sobotu také oznámilo, že předloží otázku nedávných výbuchů plynovodu Nord Stream a údajného útoku dronu na Krymu na půdě Rady bezpečnosti OSN (BR OSN). Z podílu na obou incidentech obvinila Moskva Británii. Informuje o tom TASR na základě zprávy agentury AFP.

„Ruská strana má v úmyslu přitáhnout pozornost mezinárodního společenství, zejména prostřednictvím Rady bezpečnosti OSN, na sérii teroristických útoků proti Rusku v Černém moři a Baltském moři včetně podílu Velké Británie,“ uvedla podle TASR na platformě Telegram mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí Marija Zacharovová.

Britské ministerstvo obrany v sobotu tvrzení Ruska odmítlo. „Ruské ministerstvo obrany se uchyluje k šíření nepravdivých tvrzení impozantního rozsahu, aby odvrátilo katastrofální zvládání nezákonné invaze na Ukrajinu,“ řekl britský resort obrany na sociální síti Twitter. Tento „smyšlený příběh“ podle něj hovoří více o sporech, které probíhají uvnitř ruské vlády, než o Západě, cituje resort agentura AFP.

Domů
Sdílet
Diskuse