Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
30. října 2022 15:42
Čas čtení 0:53

Havlíček: ANO už má vybraného kandidáta na prezidenta

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Havlíček: ANO už má vybraného kandidáta na prezidenta
Zdroj: Úřad vlády ČR

Havlíček řekl, že hnutí ANO má svého kandidáta vybraného a že ve hře bylo okolo 5 jmen.

Karel Havlíček v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS uvedl, že má hnutí ANO vybraného kandidáta na prezidenta. Potvrdit to musí ještě předsednictvo v pondělí. O koho jde, však neprozradil. Jeho oponent v pořadu Jan Skopček uvedl, že si myslí, že to bude předseda ANO Andrej Babiš. Ten dosud svoji kandidaturu nepotvrdil ani nevyloučil.

23. října 2022 13:38 Čas čtení 1:00 Kandidáti na prezidenta 2023: ANO oznámí kandidáta 31. října, Nerudová a Pavel mají dostatek podpisů Kandidáti na prezidenta 2023: ANO oznámí kandidáta 31. října, Nerudová a Pavel mají dostatek podpisů

Bývalý ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček se vyjadřoval k nedělnímu setkání Andreje Babiše s prezidentem Milošem Zemanem, které proběhne v 16:00 hodin. Jedná se prý o standardní schůzku. „Je to dáno i tím, že Andrej Babiš byl premiér. Potkat se měli už před týdnem. Přesný scénář ani témata však neznám. Dovedu si představit, že se mohou bavit i o volbě prezidenta,“ řekl Havlíček v pořadu. 

už ne
už ne Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Havlíček řekl, že hnutí ANO má svého kandidáta vybraného a že ve hře bylo okolo 5 jmen. „Domníváme se, že máme rozhodnuto, pokud se to zítra na předsednictví stvrdí, budeme o něm informovat. Měli jsme kolem pěti kandidátů, diskutovali jsme je s ohledem na předpoklady a i preference,“ dodal.

Havlíčkův oponent, který do pořadu dorazil, byl Jan Skopeček (ODS). Ten uvedl, že si myslí, že ANO vybralo Andreje Babiše. „Pro průběh prezidentských voleb bude důležité, jak se rozhodne pan předseda Babiš. Kdybych měl sázet, řeknu, že do toho půjde. Moc jiného mu nezbývá, v opozici mu to nejde, do sněmovny nechodí,“ uvedl Skopeček.

Domů
Sdílet
Diskuse