Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
31. října 2022 18:00
Čas čtení 0:57

VIDEO: Dvouletý chlapeček se ztratil v Orlických horách. Ustrašený ušel lesem 3,5 kilometru

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Dvouletý chlapeček se ztratil v Orlických horách. Ustrašený ušel lesem 3,5 kilometru
Zdroj: Policie ČR

„Neboj, mám tě, neboj se,“ řekl chlapci policista, který jej našel.

V sobotu 29. října se na procházce v Orlických horách ztratil rodičům teprve dvouletý chlapec. Pohřešovaný sám lesem ušel 3,5 kilometru, než jej ustrašeného našla Policie ČR.

31. října 2022 9:08 Čas čtení 0:58 V týdnu se citelně ochladí, přijdou také přeháňky V týdnu se citelně ochladí, přijdou také přeháňky

„V podvečerních hodinách dne 29. října proběhla pátrací akce po pohřešovaném dvouletém chlapci, který se ztratil na procházce s rodiči a přáteli na Rychnovsku nedaleko Sedloňova. Na místo okamžitě vyjeli policisté, profesionální a dobrovolní hasiči z Rychnovska a členové horské služby,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Policejní tým STOPA začal okolí ihned prohledávat pomocí speciální techniky a na místo byl povolán i policejní vrtulník. Právě ten jen pár minut poté hlásil, že chlapce vidí, a to i přesto, že od místa ztracení ušel 3,5 kilometru. „Neboj, mám tě, neboj se,“ řekl policista chlapci, když jej uviděl. 

„Pohřešování dítěte je vždy velmi traumatizující jak pro rodiče, tak pro ostatní zúčastněné a silné emoce se logicky přenášejí i na pátrající policisty. Čas je při pátrání vždy proti nám, čím dřív zahájíme vlastní pátrání, tím větší je však šance na úspěšné vypátrání živého a zdravého dítěte. Přitom platí pravidlo, že čím mladší dítě, tím rychleji je potřeba jeho pohřešování oznámit,“ komentoval pátrací akci velitel týmu STOPA Libor Haken. 


Při pohřešování dítěte se podle Policie ČR vždy aktivuje maximální počet sil a prostředků složek integrovaného záchranného systému, ale i dobrovolnických organizací. 25. května se pak připomínají pohřešované děti mezinárodním Pomněnkovým dnem, při jehož příležitosti PČR pořádá tradičně osvětovou kampaň. Letos se do kampaně zapojila například herečka Patricie Pagáčová.

Domů
Sdílet
Diskuse