Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2022 19:26
Čas čtení 1:12
Tereza Šnajdrová

Julia Roberts přiznala: Martin Luther King Jr. zaplatil účty za její narození v nemocnici

Julia Roberts přiznala: Martin Luther King Jr. zaplatil účty za její narození v nemocnici
Zdroj: Flickr/David Shankbone/volně k použití
NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Hereččini rodiče byli s aktivistou za občanská práva Martinem a jeho ženou Corettou blízkými přáteli.

Hollywoodská herečka Julia Roberts se v nedávném rozhovoru pro CBS News rozpovídala o historii své rodiny. Prozradila, že její rodiče byli blízkými přáteli rodiny Kingových a právě aktivista za občanská práva Martin Luther King Jr. byl tím, kdo zaplatil účty za její narození, píše Huffpost„Rodina Kingových zaplatila účty za můj porod,“ svěřila se herečka.

Doporučeno
Je mi líto, že jsme se nepoznaly. Tři ženy o ztrátě miminka Je mi líto, že jsme se nepoznaly. Tři ženy o ztrátě miminka 30. října 2022 16:00

Video z rozhovoru se na sociálních sítích stalo virálním. Sdílela jej i Zara Rahim, bývalá poradkyně prezidenta Baracka Obamy. „Jednoho dne zavolala Coretta King mé matce a zeptala se jí, jestli by její děti mohly navštěvovat divadelní školu. Měla prý problém najít místo, které by jejich děti přijalo,“ vyprávěla Roberts. „Moje máma souhlasila a staly se z nich kamarádky,“ dodala.

Rodiče Julie Roberts vedli školu Actors and Writers Workshop v Atlantě ještě před jejím narozením, tedy v roce 1967. Segregace bránila Kingovým dětem navštěvovat bělošské školy a nástup do divadelní školy vyvolal i násilí. Poté, co byla Kingova dcera Yolanda obsazena do jedné z her, ku-klux-klan vyhodil do povětří auto zaparkované před školou. 

„Políbil jsem dívku a deset metrů ode mě explodovalo auto. Ta dívka byla Yolanda King, dcera Coretty a Martina Luthera Kingových. Já jsem běloch a Yolanda ne. Z toho pramenily ty potíže,“ popsal tehdy incident student školy Philip DePoy.

Bohužel, v dubnu 1969, půl roku po narození slavné herečky, byl Martin Luther King Jr. zavražděn atentátníkem. Bylo mu teprve 39 let. Do té doby se podílel na organizaci nenásilných protestů a pronesl přes 2500 projevů na adresu rasové nespravedlnosti. V roce 1964 obdržel Nobelovu cenu míru.

Domů
Sdílet
Diskuse