Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
1. listopadu 2022 16:51
Čas čtení 0:54

Taylor Swift přepisuje hudební historii. Obsadila všechny pozice v americkém singlovém top 10 žebříčku

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Taylor Swift přepisuje hudební historii. Obsadila všechny pozice v americkém singlovém top 10 žebříčku
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití

Zpěvačka dominuje žebříčku díky svému poslednímu albu Midnights, které se stalo nejrychleji prodávaným albem roku 2022.

Taylor Swift obsadila všechny pozice v první desítce amerického singlového žebříčku. Dosud se to nikomu nepodařilo. Americká popová zpěvačka tak přeskočila rappera Drakea, který v září 2021 držel dosavadní rekord devíti singlů v top 10. Před ním se v roce 1964 osmi singly v top 10 pyšnila skupina Beatles, píše BBC. Na první místo se Swift dostala se singlem Anti-Hero.

31. října 2022 8:30 Čas čtení 6:16 Narodil jsem se jako naděje, že máma přestane brát piko. Young Čáp o chudobě, pouliční realitě a snu živit se hudbou Narodil jsem se jako naděje, že máma přestane brát piko. Young Čáp o chudobě, pouliční realitě a snu živit se hudbou

Swift žebříčku Hot 100 serveru Billboard dominuje díky svému poslednímu albu Midnights, které se stalo nejrychleji prodávaným albem roku 2022. Jen za první týden se ho prodalo na 1,140 milionu kopií. Stalo se také podle NPR nejstreamovanějším albem za jeden den na Spotify i Apple Music a zaznamenalo třetí největší týden streamování v historii. Předtím drželo prvenství album Red (Taylor's Version) v roce 2021. Rekordy trhají i vinyly, těch se prodalo přes 575 tisíc kopií.

Zpěvačka desku popsala jako „příběh třinácti bezesných nocí roztroušených po celém mém životě“ a „cestu přes hrůzy a sladké sny“. Příběhy vypráví pomocí konverzačního pěveckého stylu a jsou inspirované sebenenávistí, fantazírováním o pomstě a přemýšlením o tom, co by mohlo být.

K historickému úspěchu se dvaatřicetiletá Swift vyjádřila i na sociálních sítích. „10 z 10 v žebříčku Hot 100??? Díky mému desátému albu??? NEMÁM SLOV,“ napsala na svůj Twitter. Pod příspěvkem se dočkala přívalu pochval a gratulací od pyšných fanoušků. Posléze zpěvačka oznámila i plánované turné, potěšila ale zatím pouze publikum v USA.

Domů
Sdílet
Diskuse