Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
1. listopadu 2022 19:47
Čas čtení 0:52

PlayStation 5 hlásí 25 milionů prodaných kusů, zisk společnosti Sony ale kvůli akvizicím klesl

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Herní konzole PlayStation 5 dosáhla dalšího významného milníku v oblasti prodeje.

Společnost Sony v úterý oznámila, že počet dodaných kusů konzole PlayStation 5 dosáhl 25 milionů. V druhém čtvrtletí roku 2022 se prodalo 3,3 milionu kusů, tedy totožně jako ve stejném období loni. Celkový prodej herní konzole tak za první pololetí tohoto roku dosáhl 5,7 milionu kusů. Takový počet ale podle herních expertů ze serveru VGC nekoresponduje s vytyčeným cílem společnosti Sony, kterým je 18 milionů kusů do března roku 2023.

Provozní příjmy herní divize Sony jsou zároveň výrazně ovlivněny rostoucími náklady, píše herní server Game Developer. Společnost oznámila výrazný pokles provozních příjmů v rámci svého segmentu Game & Network Service (G&NS) v důsledku rostoucích nákladů na vývoj a nedávných akvizic – včetně nákupu vývojářské společnosti Bungie. 

6. září 2022 6:00 Čas čtení 8:43 Vybrali jsme 15 nejlepších českých her. Kterou máš nejradši? Vybrali jsme 15 nejlepších českých her. Kterou máš nejradši?
PS5
Zdroj: PlayStation/propagační materiál

Podle fiskální zprávy společnosti se tržby divize meziročně zvýšily o 12 % na 511,4 milionu dolarů, zatímco provozní zisk klesl o 49 % na 275 milionů dolarů. „Když porovnáme prodeje softwaru za toto čtvrtletí se stejným obdobím předchozího fiskálního roku, vidíme, že prodeje titulů z minulých knihoven prudce poklesly, zatímco prodeje hlavních nových titulů zůstaly silné. Zdá se, že uživatelé hrají menší počet titulů z touhy utratit méně peněz,“ vysvětlila společnost.

Nástup herní konzole PlayStation 5 (PS5) oznámili vývojáři v roce 2019 a vydali ji 12. listopadu 2020 v Austrálii, Japonsku, na Novém Zélandu, v Severní Americe a Jižní Koreji, celosvětově pak o týden později.

Domů
Sdílet
Diskuse