hledej na refresheru

Chceš dostávat notifikace i na tomto zařízení?
Podnikání

Byznysové nápady, které vydělaly celebritám miliardy korun. Kdo prodává šampaňské a kdo vsadil na maso?

Kardashianky, George Clooney, Jay-Z a mnoho dalších. Vedle herectví, zpěvu a modelingu se těmto celebritám daří i v podnikatelském prostředí.

Kuni Nguyenová
3. 11. 2022 11:00 Čas čtení: 5:23
Sdílet
Uložit Uložené
Sdílet Sdílet článek
Podnikání
0
Kuni Nguyenová
3. 11. 2022 11:00
Čas čtení: 5:23

Byznysové nápady, které vydělaly celebritám miliardy korun. Kdo prodává šampaňské a kdo vsadil na maso?

Kardashianky, George Clooney, Jay-Z a mnoho dalších. Vedle herectví, zpěvu a modelingu se těmto celebritám daří i v podnikatelském prostředí.

Kuni Nguyenová
3. listopad 2022, 11:00
Čas čtení: 5:23
Sdílet
Uložit Uložené
Sdílet Sdílet článek

Řada celebrit pohybujících se ve filmech, hudebních videoklipech či na přehlídkových molech už nějaký ten pátek investuje i do svých podniků a startupů. Sláva a bohatství jim pomáhají prosadit se v konkurenci. Ti nejúspěšnější si však v byznyse dokáží vydělat až miliony dolarů ročně.

 

Redakce Refresheru se podívala na zajímavé podnikatelské nápady celebrit, které prorazily nejen ve Spojených státech, ale mnohdy i do dalších koutů světa.

 

Rodina Kardashian a Jenner.
Rodina Kardashian a Jenner. Zdroj: Hulu/propagačný materiál

Rodina Kardashian a Jenner

„Držte krok s Kardashians“ nejen při sledování stejnojmenné reality show, ale také v byznysu. Slavná rodina Kardashian a Jenner podniká v řadě odvětvích a téměř každý její člen si nějaký svůj byznys i založil. 

 

Jednou z nejvýraznějších postav rodiny je Kim Kardashian, mimo jiné i kvůli výroku k ženám, ať „zvednou zadek a jdou pracovat“ v rozhovoru pro Variety (proč se kvůli tomu stala terčem kritiky, se dozvíš v našem článku). Má za sebou řadu projektů včetně mobilní hry, řady personalizovaných emotikonů, ale především značky s kosmetikou a módou.

Kosmetickou značku KKW Beauty uvedla Kim Kardashian na trh v roce 2017. Její kolekce se vyprodala za méně než tři hodiny. Také módní značka Skims, která se svými oděvy snaží ženám lichotivě zvýraznit jejich křivky, se od roku 2019 stala hitem. Oblečení různých stylů, barev a velikostí se po uvedení na trh vyprodalo téměř okamžitě. Během prvních několika minut vyřídila firma až desítky tisíc objednávek. Majetek Kim Kardashian je podle Forbes naceněn na 1,8 miliardy dolarů (45 miliard korun), přičemž polovinu výdělku tvoří právě podnikání ve Skims.

 

S oblečením uspěla také její sestra Khloe, jejíž značka Good American, která prodává džínovinu pro drobné i silnější postavy žen, byla spuštěna v říjnu 2016. Tržby společnosti hned první den dosáhly jednoho milionu dolarů (25 milionů korun). Od té doby se značka rozšířila o nabídku plavek, sportovního oblečení, bot a základních kousků šatníku, jako jsou body a trička.

 

Nicméně nejúspěšnější podnikatelkou rodiny je Kylie Jenner, a to tím, že se ve svých 21 letech stala nejmladší „self-made“ miliardářkou. Vděčí za to svým kosmetickým značkám Kylie Cosmetics a Kylie Skin. Její úspěšnější řada Kylie Cosmetics spustila prodej v roce 2016 a během 1,5 roku vydělala 420 milionů dolarů (přes 10 miliard korun).

 

Její starší sestra Kendall Jenner ovšem také nezůstává pozadu, a loni dokonce začala podnikat s alkoholem. Konkrétně tedy s tequilou a výrobkem 818 Tequila. Je také obchodní partnerkou a investorkou firmy s elektrickými zubními kartáčky Moon Oral Care a pro společnost vytvořila i vlastní kolekci.

 

George Clooney a Rande Gerber se svojí tequilou Casamigos.
George Clooney a Rande Gerber se svojí tequilou Casamigos. Zdroj: Casamigos

George Clooney

S nápadem o vlastní tequile si ještě dávno před Kendall Jenner pohrával i herec George Clooney, kterého můžeš znát třeba z Dannyho parťáků nebo Batmana. A s firmou Casamigos, kterou v roce 2013 založil se svým kamarádem ​​Randem Gerberem (mimochodem i manželem modelky a herečky Cindy Crawford), uspěl nejen na americkém trhu. Jak informoval The Business Insider, v té době šlo dokonce o jednu z nejrychleji rostoucích značek tequily na světě.


V roce 2017 Clooney s Gerberem prodali značku Camigos nadnárodní společnosti vyrábějící alkoholické nápoje Diageo za jednu miliardu dolarů (25 miliard korun). Téhož roku se díky této akvizici zařadil Clooney mezi nejlépe placené herce v žebříčku Forbes.

 

Jessica Alba se svou značkou The Honest Company.
Jessica Alba se svou značkou The Honest Company. Zdroj: Getty Images/heo Wargo

Jessica Alba

Tento obsah je dostupný pro každého

Abys článek mohl dočíst, stačí se přihlásit.

Upozornit na chybu - pokud spatřuješ v článku nedostatek nebo máš připomínky, dej nám vědět.
NAHORU
Sdílet
Uložit Uložené
Sdílet Sdílet článek
Nejčtenější články
Nyní
24 hod
7 dní
30 dní
Více z tématu Podnikání
více článků
Sponzorované články
více článků
Další news více news
Mohlo by tě zajímat
Přejít na úvodní stránku
Domů
Sdílet
Diskuse
Hledat
Více