Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2022 17:58
Čas čtení 1:06
Radim Šlechta

Sportovci si vaří pytlíky s fazolemi, ti nejlepší si vydělají až 250 tisíc dolarů. Podvody se netýkají jen tradičních sportů

Sportovci si vaří pytlíky s fazolemi, ti nejlepší si vydělají až 250 tisíc dolarů. Podvody se netýkají jen tradičních sportů
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Whoisjohngalt/volně k užití
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Kauza z mistrovství světa zamávala celým profesionálním světem neobvyklého sportu.

Podvody a podivuhodné „náhody“ ve sportovním světě se netýkají jenom tradičních sportů. Jedna z kauz poznamenala i hráče cornholu. Při něm se hráči snaží trefit sáčkem plným fazolí na určité místo herní desky. Oblíbenou hru zahradních oslav ale někteří hráči berou možná až příliš vážně. O kauze možného podvodu informuje New York Post.

Během srpnového světového šampionátu otřásla sportovním světem kauza fazolových pytlíků. Devon Harbaugh si tehdy postěžoval, že sportovní pomůcky protihráčů Marka Richardse a Philipa Lopeze jsou menší, než by měly být. A měl pravdu. 

Po posouzení porotou se ukázalo, že sáčky s fazolemi rozhodně nesplňují předepsanou velikost 6 × 6 palců a hmotnost přibližně 453 gramů. V návaznosti na Richardse a Lopeze požádala porota o prozkoumání soupeřových sáčků, které předpisy také nesplňovaly. Zjištění ale neměla na zápas vliv a přibližně po hodině účastníci v utkání o 15 tisíc dolarů pokračovali.

Čím lehčí sáček, tím snadnější hra

Podle American Cornhole League (ACL) se pravděpodobně nejednalo o záměr obejít pravidla. To potvrdili i všichni zúčastnění. Pokusy o podvod se podle výpovědí některých hráčů dějí. Svoje sáčky lidé vaří, ždímají a dělají zkrátka vše pro to, aby se staly lehčími, čímž hráči získají výhodu.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií? KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií? 2. března 2024 14:30

Celá kauza podvodu na šampionátu získala přezdívku „BagGate“ a liga se plánuje z těchto chyb poučit. V dalších utkáních bude prý probíhat více namátkových testů, zavede se rozhodčí a pravděpodobně v budoucnu i automatická kontrola sáčků. Cornhole se totiž stává stále populárnějším. Podle Wall Street Journal jej momentálně v rámci ligy hraje 155 tisíc lidí, přibližně pětinásobek hráčů v porovnání s loňským rokem. Ti nejlepší si za rok vydělají až 250 tisíc dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse