Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
4. listopadu 2022 12:36
Čas čtení 0:51

Karel Diviš má dost podpisů. Může se ucházet o Hrad

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Karel Diviš má dost podpisů. Může se ucházet o Hrad
Zdroj: Karel Diviš/propagační materiál

Přihlášky odevzdalo dvanáct uchazečů a uchazeček.

Prezidentský kandidát Karel Diviš má dostatek podpisů, aby se mohl ucházet o funkci prezidenta republiky. Na Ministerstvo vnitra je musí odevzdat nejpozději 8. listopadu. Přihlášku do prezidentských voleb podalo již dvanáct kandidátů. Informuje o tom ČT24.

„Skvělá zpráva! Máme to!“ napsal na Twitter prezidentský kandidát Karel Diviš. Na tiskové konferenci v pátek uvedl, že se mu podařilo nasbírat 60 tisíc podpisů občanů a občanek ČR. To je o 10 tisíc víc, než stanovuje hranice. Se sběrem podpisů pokračuje i poslední dny kampaně. Archy musí odevzdat nejpozději 8. listopadu. Podpisy se následně podrobí kontrole, aby se zjistilo, zda jsou pravé, ztotožnitelné nebo jestli se v archu neopakují.

Diviš kandidaturu oznámil v polovině ledna. Do té doby v žádných politických funkcích nepůsobil. Zastával funkce vedoucího technologické firmy IDC-softwarehouse. Ještě předtím pracoval jako externí sportovní redaktor pro Českou televizi. Jeho kandidaturu podporuje třeba kuchař a moderátor Jiří Babica. Podle něj je Diviš „férovej chlap s tahem na branku“.

2. listopadu 2022 6:00 Čas čtení 5:47 Kandidáti na prezidenta 2023: Kolik vydělávají a jak financují kampaň Kandidáti na prezidenta 2023: Kolik vydělávají a jak financují kampaň

Doposud svou přihlášku ze známých kandidátů odevzdali Andrej Babiš, Pavel Fischer, Danuše Nerudová, Marek Hilšer, Jaroslav Bašta, Tomáš Zima nebo Denisa Rohanová. Brzy by se k nim měli připojit i Petr Pavel, Karel Janeček nebo právě Diviš. Uchazeči mají čas do úterý.

Domů
Sdílet
Diskuse