Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
4. listopadu 2022 14:44
Čas čtení 0:48

19letý mladík pobodal svého dědečka. Vraždu nejspíš plánoval

Kategorie:
News
Uložit Uložené
19letý mladík pobodal svého dědečka. Vraždu nejspíš plánoval
Zdroj: Policie ČR

Policie zadržela 19letého muže, který se na Olomoucku pokusil o vraždu dvou seniorů.

Devatenáctiletý muž na Olomoucku se pokusil zavraždit dva seniory. Oba utrpěli bodnořezná zranění. Pachatel z místa činu utekl a policisté jej zadrželi až s pomocí donucovacích prostředků a s hrozbou v podobě namířené střelné zbraně. Policie o tom informuje na svých stránkách.

„Ve středu 2. listopadu před osmnáctou hodinou jsme přijali oznámení o napadení dvou osob v rodinném domě v obci Postřelmov na Šumpersku. Policejní hlídka po příjezdu na místo nalezla dva vážně zraněné seniory. Oba zranění muži utrpěli bodnořezná zranění a byli transportovaní do nemocnic v Olomouci a Šumperku. Věc si ihned převzali krajští kriminalisté,“ popisuje tiskový mluvčí Libor Hejtman.

Policie, nůž
Zdroj: Policie ČR

Jednalo se o napadení mladíkova dvaasedmdesátiletého dědečka a jeho pětašedesátiletého souseda. Mladík podle dosavadních poznatků měl vraždu pečlivě připravovat. Jeho motivace ale zůstává neznámá. Roli v činu mohl podle kriminalistů sehrát i mladíkův duševní stav, ten bude ještě předmětem znaleckého posudku.

„U obviněného byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol i test na přítomnost jiných návykových látek s negativními výsledky. Mladík nebyl v minulosti trestně stíhán.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby,“ uzavírá Hejtman. Pokud se případ dostane před soud, může se pachatel dostat do vězení na patnáct až dvacet let. Hrozí mu také výjimečný trest.

Domů
Sdílet
Diskuse