Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
4. listopadu 2022 19:31
Čas čtení 1:21

Donald Trump naznačil, že bude opět kandidovat: „Půjdu do toho velmi, velmi, velmi pravděpodobně znovu.“

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Donald Trump naznačil, že bude opět kandidovat: „Půjdu do toho velmi, velmi, velmi pravděpodobně znovu.“
Zdroj: TASR/AP/Joe Maiorana

Je to zatím nejsilnější Trumpův signál, že se v roce 2024 zúčastní prezidentských voleb.

Bývalý americký prezident Donald Trump dal ve čtvrtek zatím nejsilnější signál, že se bude znovu ucházet o Bílý dům. Na shromáždění v Iowě svým příznivcům řekl, že v roce 2024 „do toho velmi, velmi, velmi pravděpodobně půjde znovu,“ cituje ho BBC. Trump rovněž trvá na tom, že mu bylo v roce 2020 vítězství ukradeno. 

Kdy Trump oznámí kandidaturu oficiálně?

„Kandidoval jsem dvakrát. Dvakrát jsem vyhrál a podruhé jsem si vedl mnohem lépe než poprvé. V roce 2020 jsem získal o miliony hlasů více než v roce 2016. A stejně tak jsem získal více hlasů než kterýkoli úřadující prezident v historii naší země,“ řekl Trump v Iowě svým příznivcům. „A nyní, aby naše země byla úspěšná, bezpečná a skvělá, je velmi, velmi, velmi pravděpodobné, že to udělám znovu,“ dodal. Podobná slova už exprezident použil v říjnu na setkání v texaském Robstownu.

8. listopadu se v USA konají volby, v nichž Američané rozhodnou o obsazení všech 435 křesel ve Sněmovně reprezentantů, 35 ze 100 míst v Senátu a vyberou také guvernéry v 36 státech a 3 teritoriích. Někteří odborníci se domnívají, že Trump oficiálně oznámí svou kandidaturu po těchto volbách a využije případného úspěchu republikánů. Podle serveru Business Insider oznámí Trump kandidaturu 14. listopadu.

21. dubna 2024 9:00 Čas čtení 11:08 Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká

V roce 2020 porazil Trumpa Joe Biden, kterému se na rozdíl od protikandidáta povedlo získat 270 volitelů. Trump ale trvá na tom, že volby byly zmanipulované. Jeho právníci kvůli tomu podali několik žalob, soud ale všechny zamítl.

Exprezident aktuálně čelí několika kauzám. V srpnu letošního roku prohledávala jeho residenci FBI. Během razie našla tajné vládní dokumenty. Celkem 14 z 15 krabic s dokumenty obsahovalo materiály označené několika stupni utajení.

2. listopadu 2022 6:00 Čas čtení 5:47 Kandidáti na prezidenta 2023: Kolik vydělávají a jak financují kampaň Kandidáti na prezidenta 2023: Kolik vydělávají a jak financují kampaň

Trump bude také muset vypovídat v rámci žaloby, kterou podala novinářka Elizabeth Jean Carroll. Ta tvrdí, že ji bývalý prezident v polovině 90. let znásilnil v obchodním domě. U soudu se nicméně bude projednávat žaloba pro pomluvu, Trump ženu totiž po původním obvinění v roce 2019 označil za lhářku. V reakci na výzvu, aby se dostavil k výpovědi, vinu opět popřel – a dodal, že žena „není jeho typ“.

Domů
Sdílet
Diskuse