Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová ČTK
4. listopadu 2022 20:12
Čas čtení 1:10

Lidovky: Tanečník s Putinem na hrudi si v Kroměříži nezabaletí, církev je proti

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Lidovky: Tanečník s Putinem na hrudi si v Kroměříži nezabaletí, církev je proti
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Sergej Polunin měl v Kroměříži vystoupit v létě 2023.

Ruský tanečník Sergej Polunin měl v červenci 2023 vystoupit s představením Rasputin v Podzámecké zahradě v Kroměříži, kterou spravuje olomoucké arcibiskupství. Církev ale o vystoupení už nestojí. Nelíbí se jí Poluninův obdiv k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, jehož tvář má třikrát vytetovanou na těle. Zrušení představení potvrdil serveru Lidovky mluvčí Arcibiskupství olomouckého Jiří Gračka.

Tři Putinovy podobizny na těle

Polunin měl v Kroměříži vystoupit už letos, potýkal se ale se zraněním a agentura přesunula představení na rok 2023. Polunin už ale v Kroměříži není vítán. „Před definitivním potvrzením nového termínu jsme požadovali stanovisko umělce k situaci na Ukrajině, toto vyjádření jsme neobdrželi a s pořadatelskou agenturou jsme se dohodli na neuskutečnění a zrušení koncertu,“ řekl Lidovkám Gračka. 

„Pokud se pozvánka na akci nebo odkaz na prodej lístků někde objevují, je to záležitost pořádající agentury,“ uvedl Gračka. Představení pořádá agentura Vanity Club. Lidovky se ji pokusily kontaktovat, neúspěšně. Na serveru Ticketportal je událost stále viditelná, lístky se ale momentálně koupit nedají. 

Sergej Polunin, kterému se přezdívá James Dean baletu, je jedním z nejtalentovanějších umělců své generace. Narodil se v roce 1989 na Ukrajině. Od čtyř do osmi let trénoval balet na tamní akademii, následující čtyři roky navštěvoval Státní choreografický institut v Kyjevě. Od 13 let žil ve Velké Británii a v 19 letech se stal nejmladším sólistou Královského baletu v Londýně.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Po baletní pauze se přesunul do Ruska, v roce 2018 získal ruské občanství. Toho roku si nechal na tělo vytetovat první podobiznu ruského prezidenta Vladimira Putina, později přibyly další dvě u ramenou. „Tetování jsem si pořídil, protože jsem chtěl Putina ochránit, vzít na svá bedra část negativní energie, která se na něj valila. Vidím v něm světlo a britská média se k němu stavěla velmi negativně,“vysvětlil svůj nápad nechat si vytetovat právě Putinův obličej.

Domů
Sdílet
Diskuse