Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
4. listopadu 2022 21:00
Čas čtení 1:14

Finské úřady: Premiérka Sanna Marin své povinnosti účastí na párty nezanedbala

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Finské úřady: Premiérka Sanna Marin své povinnosti účastí na párty nezanedbala
Zdroj: TASR/AP

Příslušný úřad považuje stížnosti podané na finskou premiérku za neopodstatněné.

Stížnosti podané na finskou premiérku Sannu Marin po zveřejnění videa, na kterém byla zachycena, jak se s přáteli baví na soukromé párty, označil příslušný úřad za neopodstatněné. Tuomas Pöysti, který je jako kancléř pověřen prověřováním jednání členů vlády, prezidenta a vládních úřadů, případ odložil. Dospěl k závěru, že není důvod „podezřívat premiérku z nezákonného jednání nebo ze zanedbání úředních povinností“

Marin: Necítím potřebu měnit své chování

Finská premiérka čelila v srpnu kritice opozice poté, co byla na uniklém videu zachycena, jak tančí na večírku. Na záběrech, o nichž se předpokládalo, že pocházejí ze sociálních sítí, je vidět, jak spolu s přáteli včetně finských celebrit tančí a zpívá. 

Stěžovatelé Sanně Marin, která je ve věku třiceti šesti let nejmladší předsedkyní vlády v Evropě, vytkli, že se coby předsedkyně vlády chovala nevhodně, či dokonce že poškodila pověst Finska a ohrozila jeho bezpečnost. Marin se kvůli tlaku opozice podrobila testu na drogy, který vyšel s negativním výsledkem.

„Tancovala jsem, zpívala a bavila se – naprosto legální věci. A nikdy jsem nebyla v situaci, kdy bych viděla nebo věděla o tom, že ostatní užívají drogy,“ uvedla Marin a dodala, že necítí potřebu měnit své chování. „Mám rodinný život, mám pracovní život a mám volný čas, který trávím se svými přáteli. V podstatě stejně jako mnoho lidí v mém věku,“ řekla novinářům.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Finky i další ženy po celém světě pak začaly na sociální sítě přidávat videa ze svých večírků. Sannu Marin kromě lidí na sociálních sítích podpořil také polský premiér Mateusz Morawiecki.

Domů
Sdílet
Diskuse