Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
5. listopadu 2022 11:37
Čas čtení 0:47

Rekordman v letech na lyžích Antonín Hájek záhadně zmizel. Policie po něm pátrá už měsíc

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Rekordman v letech na lyžích Antonín Hájek záhadně zmizel. Policie po něm pátrá už měsíc
Zdroj: Wikimedia Commons/Skijumping.pl/volně k užití

Policie neví, kde se sportovec nachází ani co stojí za jeho zmizením.

S informací o pohřešování českého rekordmana Antonína Hájka přišel portál Blesk. Policisté po něm mají pátrat již od 2. října. „Pátrání po pohřešované osobě aktuálně stále probíhá. Informaci o pohřešování osoby jsme přijali od rodiny. Muž o sobě do dnešního dne nepodal žádnou zprávu. Přijmeme jakékoliv informace, které by vedly k jeho případnému vypátrání,“ řekla Blesku policejní mluvčí Adéla Fialová.

Důvod zmizení ani aktuální místo pobytu sportovce zatím nejsou známé, údajně by se ale mohl nacházet v Malajsii. Informaci nicméně ministerstvo zahraničních věcí nepotvrdilo. 

„Náš zastupitelský úřad v Kuala Lumpuru v tuto chvíli řeší případ pohřešovaného českého občana v oblasti malajsijského ostrova Langkawi. Vzhledem k tomu, že vyšetřování stále probíhá, nebudeme sdělovat další podrobnosti,“ uvedla mluvčí resortu Mariana Wernerová pro server iSport. Média také spekulují, že roli v jeho zmizení by mohly hrát rodinné problémy.

antonin hajek
Zdroj: Policie ČR

Antonín Hájek se zasloužil o aktuální český rekord v roce 2010, když skočil 236 metrů ve slovinské Planici. Dvakrát také reprezentoval Česko na zimních olympijských hrách – v roce 2010 a 2014. Vyloučen z reprezentace byl v létě roku 2015 kvůli problémům se životosprávou. Kariéru ukončil v září téhož roku, kdy mu bylo 28 let. Skokům na lyžích se ale posléze věnoval jako trenér.

Domů
Sdílet
Diskuse