Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer TASR
5. listopadu 2022 18:33
Čas čtení 0:44

Španělská policie se pochlubila největším úlovkem v dějinách. Zadržela 32 tun marihuany v hodnotě 1,5 miliardy korun

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Španělská policie se pochlubila největším úlovkem v dějinách. Zadržela 32 tun marihuany v hodnotě 1,5 miliardy korun
Zdroj: Getty Images/Antonio Masiello

Při akci rozložila policie i organizovanou zločineckou skupinu.

Španělská policie se na Twitteru pochlubila největším množstvím zabavené marihuany. Během akce, trefně nazvané Gardens (zahrady), zabavila až 32 tun balené marihuany v hodnotě nejméně 64 milionů eur (1,5 miliardy korun). Podle policie toto množství odpovídá ekvivalentu 1,1 milionu rostlin, informuje TASR.

Policisté v rámci operace provedli razii na několika farmách a ve výrobních závodech po celém Španělsku. Při akci rozložili i organizovanou zločineckou skupinu a zadrželi devět mužů a jedenáct žen ve věku od 20 do 59 let. Španělská policie uvedla, že marihuana po usušení putovala na domácí španělský trh, ale také do Švýcarska, Nizozemska, Německa a Belgie.

Gang byl zadržen ještě v říjnu v Toledu, Ciudad Real, Valencii a Asturii, avšak podrobnosti o případu zveřejnila policie až nyní. Španělská daňová agentura předpokládá, že cena kilogramu konopí má na evropském trhu hodnotu od 2 300 eur do 2 500 eur (56 tisíc až 61 tisíc korun) za kilogram.

Domů
Sdílet
Diskuse