Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
5. listopadu 2022 19:06
Čas čtení 0:50

Vladimir Putin otevírá dveře do ruské armády zločincům. Vrahové, pašeráci či zloději budou na Ukrajině bojovat díky novému zákonu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Vladimir Putin otevírá dveře do ruské armády zločincům. Vrahové, pašeráci či zloději budou na Ukrajině bojovat díky novému zákonu
Zdroj: Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo, Ap

Výjimku mají jen zločinci, kteří se dopustili sexuálních trestných činů proti nezletilým, vlastizrady, špionáže nebo terorismu.

Ruský prezident Vladimir Putin podepsal zákon, podle kterého budou do armády povoláni i podmíněně propuštění závažní zločinci, informuje BBC.

Do invaze na Ukrajinu se tak v rámci ruských ozbrojených sil zapojí i odsouzenci, kteří si odpykávali trest za vraždu, loupež, krádež, obchodování s drogami a jiné závažné trestné činy. Doposud museli zůstat pod dohledem úřadů osm až deset let, a dokud se jejich rozsudek nezrušil, nemohli ani opustit místo bydliště.

Podle CNN tento krok pomůže Rusku mobilizovat další statisíce občanů, kteří byli odsouzeni k podmíněnému trestu nebo propuštěni z trestaneckých kolonií. Výjimkou v dekretu jsou zločinci, kteří se dopustili sexuálních trestných činů proti nezletilým, vlastizrady, špionáže nebo terorismu.

Vyloučeni jsou i odsouzení za pokus o úkladnou vraždu vládního činitele, únos letadla, extremistickou činnost a nelegální nakládání s jadernými materiály a radioaktivními látkami.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Prezident Vladimir Putin řekl, že Kremlu se už z řad obecné mužské populace podařilo zmobilizovat 18 000 vojáků nad rámec původního cíle 300 000. Putinův rozkaz na částečnou mobilizaci však skončí teprve tehdy, kdy ruský prezident podepíše oficiální dekret. Do té doby si vyhrazuje právo v budoucnu naverbovat do vojenských odvodů další lidi.

Domů
Sdílet
Diskuse