Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
7. listopadu 2022 11:36
Čas čtení 0:54

Ručně psaný text písně Wonderwall od Oasis se v aukci vydražil za 1,3 milionu korun

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ručně psaný text písně Wonderwall od Oasis se v aukci vydražil za 1,3 milionu korun
Zdroj: Getty Images/Michel Linssen/Redferns

Ručně psaný text Noela Gallaghera se vydražil za desetinásobek předpokládané ceny.

Do aukce Propstore se dostal ručně psaný text k písni Wonderwall od kapely Oasis, kterou v polovině 90. let napsal Noel Gallagher. Ačkoli se původně předpokládalo, že by se text mohl prodat za 4 000 až 6 000 liber, jeho konečná cena vystoupala až na 46 875 liber (1,3 milionu korun). Do aukce se dostaly také předměty od Beatles, Davida Bowieho či Guns N' Roses, informuje NME.

17. září 2021 9:30 Čas čtení 10:26 Oasis: Prohlašovali, že jsou nejlepší kapela na světě, ale nakonec je pohřbilo vlastní ego Oasis: Prohlašovali, že jsou nejlepší kapela na světě, ale nakonec je pohřbilo vlastní ego

Píseň Wonderwall byla napsána v polovině 90. let a až doposud ji u sebe uchovával jeden ze členů koncertního týmu kapely. Ručně psaný text se nyní dostal do aukce a očekávalo se, že se prodá za 4 000 až 6 000 liber. Mnohé pak překvapilo, že se text vydražil za téměř desetinásobek, tedy za 46 875 liber (1,3 milionu korun). 

Na oné aukci se také dražila kytara Epiphone Casino z roku 1962, kterou si Gallagher koupil na radu Paula Wellera a hrál na ni při nahrávání písní Be Here NowStanding On The Shoulder Of Giants. Kytara se vydražila za 56 250 liber (téměř 1,6 milionu korun).

Pod kladívko šla mimo jiné i kožená bunda, kterou měl na sobě během natáčení videoklipu k písni Paradise City kytarista Guns N' Roses Slash. Bunda se vydražila za 34 375 liber (960 tisíc korun). Jednou z nejlevnějších položek pak byla podepsaná vstupenka na koncert Beatles, jež se prodala za 12 500 liber (350 tisíc korun).

Domů
Sdílet
Diskuse